Food

Warme chocolademelk sticks maken

Nu er vorst voorspeld is voor de komende dagen krijg ik er alleen maar meer zin in: warme chocolademelk! Helemaal na een lange winterse wandeling is het heerlijk om even op te warmen met een kopje warme chocolademelk, het liefste met een flinke dot slagroom erop…haha. Daarnaast hebben we hier van de feestdagen ook nog de nodige hoeveelheid chocolade over. Laat die chocolade nou perfect zijn om een overheerlijke warme chocolademelk zelf te maken thuis! Lees snel verder voor de easypeasy diy.

Om te beginnen eet je natuurlijk de chocolade die je het lekkerste vindt nog even snel op… Hierna verzamel je de chocolade in een kom die je bovenop een pan kunt zetten. Zet een pan met water op het vuur en maak dat warm. Hier zet je het schaaltje met stukjes chocolade bovenop. Het lekkerste is het, als je de chocolade van dezelfde soort bij elkaar doet: dus alleen melk in het schaaltje, of alleen pure of witte chocolade. Anders wordt het een beetje een mengelmoesje wat niet zo lekker is…

Door de warmte van het water smelt de chocolade langzaam, roer hem even goed door zodat alle stukjes goed kunnen smelten. Zet een siliconenbakvorm voor mini-muffins of een siliconen ijsblokjesvorm klaar. Vet deze een beetje in met olie. De gesmolten chocolade kun je in de vakjes van de vorm gieten. Als je het lekker vindt kun je dit nog aftoppen met wat mini-marshmallows, gekleurde sprinkles of wat stukjes caramel. Net wat jij lekker vindt in jouw warme chocolademelk! Ten slotte zet je een ijsstokje of een theelepeltje in de vorm waarna je het geheel in de koelkast zet om goed uit te harden. Als de chocolade goed hard is geworden kun je de stukjes uit de vorm halen. Bewaar de instant chocolademelk in een bakje of zakje in de koelkast. Ook leuk als cadeautje of traktatie!

Als je zin hebt in een kopje warme chocolademelk hoef je alleen maar wat melk op te warmen en de stick erin te zetten. Even roeren en je kunt genieten van een heerlijke kop warme chocolademelk! Lekker hoor. Voor meer recepten met overgebleven snoep van de feestdagen kun je hier klikken.

Wil je deze blog bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik dan onderstaande afbeelding.

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.