Pasen

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je zou kunnen maken? Ik heb een makkelijk recept voor een lekker hapje voor Pasen voor je! In no time staat deze heerlijke paasei focaccia op tafel. Bovendien ziet het er natuurlijk super feestelijk uit. Je kunt de decoratie aanpassen naar jouw wensen. Zelfs de vorm van deze focaccia is makkelijk aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld ook in plaats van een paasei een leuke paashaas maken. Hier was het een groot succes! Wil jij deze heerlijke focaccia ook als makkelijk hapje op tafel zetten deze Pasen? Lees dan snel verder voor het recept, en duik de keuken in!

Afdrukken

Paas focaccia

Gang Borrelhapje, brunch, Ontbijt, pasen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Oventijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram focacciamix
  • 125 ml water
  • 3 el olijfolie
  • zout
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 handje olijven
  • 1 handje zongedroogde tomaten
  • 2 takjes rozemarijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Kneed de focacciamix, water, 1 el olijfolie en een snuf zout door elkaar.
  • Voeg 2 el olijfolie en de Italiaanse kruiden toe en mix door het deeg.
  • Vorm op een met bakpapier beklede bakplaat een eivorm van het deeg.
  • Maak inkepingen voor de decoratie.
  • Leg de gesneden olijven, zongedroogde tomaten en rozemarijn in het gewenste patroon.
  • Schuif de focaccia 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Eet smakelijk!

Met dit heerlijke recept steel je sowieso de show tijdens de paasbrunch! Ook als je afgesproken hebt om ieder zelf iets mee te nemen is dit ideaal: de focaccia leent zich hier uitstekend voor. Het is bovendien ook een ideaal gerecht om te maken voor een heerlijke picknick met Pasen! Je kunt het recept natuurlijk helemaal naar smaak aanpassen. Kies de toppings die jij lekker vindt, en je zet een heerlijk gerecht op tafel. Ook in de vorm van de decoratie kun je natuurlijk variëren. Liever een romigere showstopper tijdens de paasbrunch? Dan is deze heerlijke broodtaart zeker iets om een keer te maken. Of download mijn magazine boordevol tips voor de paasbrunch! Wat mag er van jou niet ontbreken tijdens de paasbrunch?

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

Ontdek culinaire magie bij The Table by Pippens

Vandaag neem ik je mee naar het hart van Strijp-S, Eindhoven, waar The Table by… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.