Allereerst natuurlijk een zalig Pasen gewenst! Nu je toch aan het uitbuiken bent van een heerlijke paasbrunch kun je net zo goed even het weekoverzicht van de lunches lezen toch, haha… Ik heb weer een paar leuke paaslunches gemaakt deze week. Wil je vandaag of morgen nog een leuk paashapje op tafel zetten? Kijk dan eens naar het recept voor de paaseibroodjes, de heerlijke easypeasy paastaart of doe wat inspiratie op en bekijk deze paasbento’s.

Nu eerst even terug naar de lunches van afgelopen week. Lees je mee?

Maandag

Vorig weekend ben ik een weekendje weg geweest. Heerlijk met een tiental dames uitwaaien in de buurt van Volendam en de Zaanse Schans. Echt even genieten hoor! Wat nog meer genieten was is dat de lunch al klaar stond in de koelkast! Hier heb ik niets aan hoeven doen, heerlijk! Vriendlief heeft zich helemaal uitgeleefd om een lunch in bentostijl te maken. Een pastasalade met pesto, knolselderij, paprika, tomaat en huisgerookte kip (lang leve de GreenEgg) vormen de basis voor deze bento. Te lekker toch? Een paar blauwe druiven en een schattig Woezel & Pip-kaasje vormen samen het tienuurtje. De komkommer en tomaat snack ik om vier uur lekker weg zodat ik er tegenaan kan tot het avondeten. Heerlijk toch?

Dinsdag

Vandaag neem ik een wrap met kaas mee naar het werk. In plaats van de wrap te rollen vouw ik hem dicht. Aan de bovenkant knip ik een stukje uit wat ik naar de achterkant vouw. Hierdoor lijkt het net een paashaas met zijn lange oren! Een stukje wortel doen dienst als ogen terwijl wortelreepjes en een tomaatje volstaan als neus en snorharen. Uit een mini-Babybell snijd ik een paar driehoekjes waardoor het net een tulp lijkt. Deze prik ik op een cocktailprikker en ik steek er een stukje komkommer aan als blaadje voor de tulp. In een siliconen muffinvorm leg ik trapsgewijs partjes mandarijn. Een tomaatje in het midden en het lijkt net een mooie lentebloem!

Woensdag

Het variëren in kleur vind ik altijd leuk om te doen. Vandaag doe ik dat met de kleur van de boterhammen. Met een ronde uitsteker haal ik een cirkel uit een snee wit brood en twee sneeën bruin brood. Deze besmeer ik met een beetje jam. Vervolgens vouw ik de cirkels dicht en knijp ze met mijn vingers goed tegen elkaar aan zodat ze stevig vast  zitten. Een paar snoeptomaatjes met een regenboog-bentoring zorgen voor nog meer kleur in de trommel! De koeienkaasjes blijven favoriet en deze maken de bentobox compleet.

Donderdag

Het is weer tijd voor een leuke paasbento! Vandaag gaan er paashaasjes mee naar school toe. De rest van het jaar noem ik deze boterhammen natuurlijk gewoon konijnen, in deze tijd van het jaar zijn het paashazen…haha. Met behulp van een uitsteker haal ik de hazen uit een belegde boterham. Ik druk er een stempel op om hem een gezichtje te geven. Door een kiwi al zigzaggend in twee stukken te snijden lijkt het net een bloem. Een paar blaadjes-uitstekers in snoeptomaatjes zorgen voor een vrolijk geheel. Eet smakelijk!

Vrijdag

Op deze Goede Vrijdag worden we goed in de gaten gehouden. Van alle kanten staart de lunch je aan. Drie mini-broodjes vormen de basis voor de lunchbox. Tussen de bovenste twee broodjes steek ik een paar wiebeloogjes. Een bentoring met een mond tussen de onderste twee broodjes zorgt dat het net een echt gezicht lijkt! De blauwe en groene druiven leuk ik op met een paar wiebeloogjes. Zelfs de kaas kijkt je aan, al is het vanachter een zonnebril….

 

En dan nu…tijd voor vakantie! De komende twee weken geen weekoverzicht van de lunches. Er wordt immers niet gewerkt. Wel blijf ik natuurlijk gewoon blogs online plaatsen. Mocht je inspiratie nodig hebben zoek dan gewoon op ‘weekoverzicht’ op de site en je ziet alle weekoverzichten die ik tot nu toe geplaatst heb! Fijne vakantie…geniet ervan!

 

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.