Food

Maak je eigen pinata verjaardagstaart

Van een pinata heb je waarschijnlijk wel ooit gehoord. Een hol figuur van karton of papier maché met crêpepapier of andere vrolijke versiering. Bij een verjaardag wordt deze pinata opgehangen waarna de jarige er met een stok op mag slaan. De bedoeling is dan natuurlijk dat de pinata kapot gaat. Doordat hij gevuld is met snoepjes wordt de jarige overladen met snoepgoed als hij de pinata kapot slaat. Helemaal te leuk natuurlijk! Hoe gaaf is het om een taart te maken met eenzelfde effect? Nee, geen taart die je kapot moet slaan tot de snoepjes eruit vallen…dat zou zonde zijn! Een taart waar de snoepjes uitrollen als je hem aansnijdt. Wat een leuk effect geeft dat! Bovendien is het helemaal niet moeilijk om zo’n taart te maken.

Wat heb je nodig?

Om een verjaardagstaart te maken ga ik niet al te moeilijk doen. Ik koop gewoon een kant-en klare bakmix om de basis te maken. Dit keer kies ik voor een Verwen Red Velvet Cake van Dr. Oetker. Verder heb ik dan nog MonChou, eieren, slagroom, kwark met aardbeiensmaak, Smarties en discodip nodig. In plaats van de Smarties kun je ook andere lekkere kleine snoepjes gebruiken. Dit zijn namelijk de snoepjes die uit de taart komen rollen als je hem aansnijdt.

Bakken

Om de taart te bakken volg ik gewoon de aanwijzingen op de verpakking. Ik doe de mix, eieren en de slagroom in een kom en mix dit voorzichtig door elkaar. Het kan namelijk  nogal stuiven doordat de mix droog is. Als alles goed gemengd is mix ik nog een paar minuten op de hoogste stand. Ik vet een RVS-schaal van IKEA in met boter en giet hier de mix in. De schaal met mix zet ik in de oven. Op de heteluchtstand heb ik deze voorverwamd op 150 graden. na een klein uurtje is de taart klaar.

Snijden en bekleden

Als de taart voldoende afgekoeld is snijd ik hem met behulp van een taartzaak in vier lagen. De onderste laag leg ik op een bord. Uit de middelste twee lagen steek ik een cirkel uit het midden. De onderste laag bekleed ik aan de randen met een mengsel van MonChou, de toppingmix en slagroom. Ik gebruik 100 gram MonChou, 150 gram slagroom en een zakje mix. Deze randen dienen als een soort dijkje. De aardbeienkwark giet ik hier namelijk tussenin. Doordat de MonChoumix aan de rand zit zal de kwark er dadelijk bij het bekleden niet doorheen lopen. Het midden van de taart houd ik vrij, hier smeer ik geen kwark of MonChoumix omdat hier dadelijk de snoepjes op komen. Vervolgens leg ik de tweede laag taart erop. Ook hierbij maak ik twee dijkjes die ik opvul met de kwark.

Bij de derde laag doe ik hetzelfde, waarna ik het midden van de taart opvul met de Smarties. Ook op de kwark strooi ik een paar Smarties. Dit geeft een extra leuk effect bij het aansnijden! Als de cirkel helemaal gevuld is met Smarties zet ik de bovenste laat op de taart. Deze smeer ik vervolgens af met de MonChoumix.

Als laatste top ik het geheel af met de discodip. Dit ziet er echt superfeestelijk uit! Als de jarige is toegezongen en alle kaarsjes uitgeblazen zijn kan de taart aangesneden worden. Het gezicht van de jarige als de snoepjes eruit komen gevallen zal onbetaalbaar zijn!

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.