Handige hapjes

Handige hapjes: Tortillataartjes

Soms heb ik zin in om een wrap te eten tijdens de lunch. Ik koop dan een pak wraps, eet er één of twee, en vraag me vervolgens af wat ik met de rest van de wraps kan doen.  Deze tortillataartjes zijn een voorbeeld van een gerecht dat je kunt maken met leftover tortillas. Bovendien een gemakkelijke manier om al gedurende de dag aan een deel van de aanbevolen hoeveelheid groenten te komen!

Wat heb ik nodig?

Ik begin met het klaarzetten van alle ingrediënten. Ik gebruik drie wortelwraps van No Fairytales. Dan krijg ik stiekem nog meer groenten  binnen! Daarnaast gebruik ik vier eieren, Italiaanse roerbakgroenten, een half bakje crème fraîche en 100 gram geraspte kaas.

Uitsnijden en vullen

Met een ronde uitsteker met een diameter van 9 cm snijd ik rondjes uit de wraps. Een beker kan ook prima dienst doen als uitsteker! Ik druk de wortelwraps in een ingevette muffinvorm. Nog niet alle wraps blijven liggen zoals ik wil. Als ik de vulling erin doe zullen ze dit gelukkig wel doen!

De eieren klop ik op met de crème fraîche. Als het voldoende gemengd is doe ik de helft van de kaas erbij. Ik kruid het met wat peper en zout.

Het eiermengsel giet ik in de tortillavormpjes. Hier strooi ik de groenten overheen. Ik zet het geheel in de oven die ik op 180 graden heb voorverwarmd. Na 7 minuten strooi ik de rest van de kaas er overheen. Hierna gaan de tortillataartjes nog 7 minuten terug in de oven.

Als de taartjes uit de oven komen laat ik ze even afkoelen. Je kunt ze zowel warm als koud eten. Lekker snacken tijdens de vrijmibo of meegeven in de lunchbox kan dus prima! Lekker hoor…

Klik hier voor nog meer handige hapjes!

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

4 weken ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

1 maand ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.