Handige hapjes

Handige hapjes: Healthy borrelnootjes

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Zo wordt er aan het begin van het jaar vaak gedacht. Vanaf 1 januari wordt er weer gezond gegeten, meer gesport en minder alcohol gedronken. Helaas duren deze goede voornemens doorgaans niet zo lang. In deze week van het jaar schijnen de meeste goede voornemens te sneuvelen. Reden te meer dus, om nu extra je best te gaan doen! Wat ik zelf het moeilijkste vind als het gaat om gezond eten zijn de hartige snacks laten staan. ‘s Avonds heb ik toch vaak zin in iets hartigs. Ik maak dan graag deze healthy borrelnootjes, een prima alternatief voor de  minder gezonde nootjes maar dan een stuk beter voor de lijn!

Spoelen maar

Om deze nootjes te maken gebruik ik kikkererwten als basis. Ik neem kikkererwten uit een pot. Deze zitten al in vocht en hoef ik niet meer te weken. De droge kikkererwten moeten nog best een tijdje weken in water om er deze nootjes van te maken. Ik kies dus voor de gemakkelijke optie en haal een pot bij de supermarkt. De kikkererwten uit blik zijn overigens ook prima. Vanuit de pot giet ik de kikkererwten in een vergiet. Vervolgens spoel ik ze goed af met water.

Wat is jouw smaak?

Na het afspoelen stop ik de kikkererwten in een schaal om ze op smaak te brengen. Ik mix er eerst een beetje olijfolie door. Vervolgens roer ik er wat kruiden doorheen. Ik kies voor twee varianten: een met wat gemberpoeder en een beetje kurkuma en een mengsel van paprikapoeder en chiliflakes. Deze twee varianten houd ik gescheiden: ook het bakken doe ik apart. Je kunt natuurlijk de kruiden gebruiken die je zelf het lekkerste vindt. Met alleen zout smaken de kikkererwten al prima!

Heel Holland bakt

Als je de kikkererwten op smaak hebt gebracht met de kruiden naar wens kun je ze afbakken. Ik gebruik hier de Airfryer voor. Deze verwarm ik voor op 150 graden. De het kikkererwtenmengsel gaat hier een klein kwartiertje in. Je kunt ze ook in de oven maken. Verwarm de oven dan voor op 200 graden en verspreid de kikkererwten over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zet ze eerst een kwartier in de oven. Roer even door en schuif de bakplaat nog voor 10 minuten terug in de oven. Hierna zijn de erwten lekker knapperig! Even af laten koelen en klaar is je lekkere en gezonde snack… Ik ben benieuwd welk kruidenmengsel jij gaat gebruiken! Laat het gerust achter in de reacties…

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

2 maanden ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.