Ingrediënten
Voor het maken van deze makkelijke wafels gebruik ik 2 bananen, 120 gram magere Griekse yoghurt, 80 gram havermout, 20 gram gebroken lijnzaad, 2 eieren en een beetje kaneel. Ik begin met het fijnmalen van de havermout. Als je havermeel in huis hebt kun je dit dus het beste gebruiken. Ik maak namelijk meel van de havermout. Even met de blender erop en het is al klaar. Dat gaat supersnel dus: ’s ochtends heb ik ook geen zin om heel lang in de keuken te staan.
Mixen
Als alle ingrediënten klaar staan begin ik aan het beslag. Eerst mix ik de yoghurt, eieren en banaan door elkaar. Vervolgens roer ik hier de droge ingrediënten doorheen. Als er geen klonten meer in het beslag zitten is het klaar om te gebruiken.
Het wafelijzer (natuurlijk een roze, haha) zet ik klaar en laat ik even voorverwarmen. Als het warm genoeg is (lang leve de controlelampjes, haha) vet ik het wafelijzer even in en giet het beslag erin. Dan is het tijd om mijn geduld op de proef te stellen. Na ongeveer 5 tot 7 minuten zijn de wafels lekker bruin en gaar. Dat lijkt niet lang, maar ik kan je garanderen dat wachten op deze heerlijke wafels altijd te lang duurt, hihi. De wafels worden niet knapperig, ze blijven wat zacht. Dat doet overigens niets aan de smaak af, het zou zonde zijn als je ze in het ijzer laat zitten omdat ze nog niet knapperig geworden zijn en ze branden dan aan.
Als al het beslag opgebakken is kan het ontbijtfestijn beginnen! De wafels smaken heerlijk met een topping van Griekse yoghurt en banaan. Of strooi er wat aardbeien overheen. Wat yoghurt met koekkruiden of kaneel smaken ook heerlijk als gezonde topping! En wat denk je van een beetje Hüttenkäse? Boordevol eiwitten, dus ook nog eens goed voor de spieropbouw…
Met deze wafels wordt het ontbijt gegarandeerd een feestje! En daar houd ik van, feestjes tijdens het ontbijt. Heb je nu niet zoveel zin om ’s ochtends al de keuken in te duiken voor het ontbijt? Maak dan de wafels een dag van tevoren. ’s Ochtends hoef je ze dan alleen maar 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden te leggen en ze zijn weer heerlijk warm. Je kunt ze overigens ook invriezen, laat ze wel even helemaal ontdooien voor je ze in de oven doet. Zo heb je altijd een lekker ontbijtje bij de hand, wat wil je nog meer!?