Food

Zelf chocoladefudge met pretzels en stroopwafel maken

Een paar keer per jaar organiseert @mandyandmore via Instagram de Swiepswoepswap. Hierbij ga je aan de slag met een recept van een andere blogger of Instagrammer. Je swapt dus een recept en je swiepswoept er je eigen draai aan… Snap jij het nog? Haha. Om een lang verhaal kort te maken: ik ben gelinkt aan @mrs.t_food. Een vrolijke Eindhovense foodblogger die zowel zoete als hartige recepten deelt. Mijn keuze voor een recept was snel gemaakt. Het maken van een fudge staat al lang op mijn lijstje, dus ik kies het fudgerecept om te gaan swiepswoepswappen.

Zelf chocoladefudge maken

Het recept van @mrs.t_food bestaat uit 1 blikje gecondenseerde melk, 50 gram pure chocolade, zeezout en kruidnoten. Hoewel de kruidnoten hier al in de winkel liggen kies ik toch voor een andere vulling. Ik gebruik zoute pretzels en stroopwafel als vulling voor de fudge. Daarnaast voeg ik wat extra chocolade toe. De fudge wordt zo iets bitterder, een prima tegenhanger voor het zoete van de stroopwafel en het zoute van de pretzels.

In een pannetje warm ik de gecondenseerde melk op. Vervolgens voeg ik er een snufje zout en 100 gram chocolade aan toe. Dit doe ik blokje voor blokje. Als het blokje chocolade gesmolten is voeg ik het volgende blokje toe. Dit herhaal ik tot alle blokjes op zijn. Vervolgens laat ik het mengsel nog 10 minuten pruttelen. Wel roer ik het tussendoor geregeld door, om te voorkomen dat het mengsel aankoekt.

Ondertussen verkruimel ik de pretzels en snijd ik de stroopwafels in kleine stukjes. De hoeveelheid hiervan is naar eigen wens. Ik ga voor twee stroopwafels en een handje vol pretzels. Hierna bekleed ik een kleine ovenschaal met bakpapier.

Als het chocolademengsel 10 minuten heeft staan pruttelen meng ik tweederde van de pretzels en stroopwafelstukjes erdoor. Vervolgens giet ik de fudge in de ovenschaal. Ik strooi de rest van de pretzels en stroopwafels over de fudge heen en ik zet de ovenschaal even in de koelkast. Na zo’n 2 a 3 uur is de fudge wat harder geworden. Ik haal het bakpapier van de fudge af en snijd de chocoladefudge in stukken.

Wat een lekker recept! Dit ga ik zeker vaker maken. Het zoete van de stroopwafels en het zoute van de pretzels zorgen voor een heerlijke smaakbalans. Ik heb nu al zin in de volgende swiepswoepswap!

Wil je deze fudge ook maken en bewaren op een van je Pinterest-borden? Gebruik dan onderstaande afbeelding!

 

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.