Deze week weer even een ‘themaloze’ week. Aangezien we volgende week weer volop los gaan op het Sinterklaasthema heb ik het lekker rustig gehouden. Hebben jullie de intocht ook samen gekeken gisteren? Ik vond het toch wel even spannend hoor. Helemaal toen het paardje Oh zo snel niet meer in de paardentrailer bleek te zitten! Gelukkig is alles uiteindelijk toch nog goed gekomen en konden de kids vanmorgen hun ogen uitkijken bij het zien van hun gevulde schoentjes. Maar goed…terug naar de lunches: lees je even mee?

Maandag

We beginnen de week gezond. Met een groene lunchbox, haha. Het onderste vak van de lunchbox vul ik met een lekkere groene salade met pasta en gerookte kip. Ideaal om de voorraad overgebleven groenten in de koelkast op te maken! In het bovenste vak stop ik nog een broodje, een lekker worstje en een paar mandarijnen. Mandarijnen zijn altijd een goed idee, vind ik! Zo rond Sinterklaastijd zijn ze altijd lekker zoet…heerlijk!

Dinsdag

It’s a wrap! Om nou altijd een boterham met hazelnootpasta mee naar school te geven is ook zo saai. Vandaag gaat er een wrap mee naar school toe. Wel een volkorenwrap, dat is toch net een tikkeltje gezonder dan de witte versie. Ik besmeer de wrap met hazelnootpaste en leg er een banaan op. Vervolgens rol ik de wrap op en snijd ik hem in stukken. Het lijkt net sushi zo toch? Superleuk! Een worstje en wat tomaatjes maken het trommeltje van vandaag compleet.

Woensdag

Vandaag geef ik weer heerlijke broodjes mee naar school toe. Eentje met kaas en eentje met kalkoenfilet. De snoeptomaatjes doen het altijd goed: lekker zoet en heel gezond! Voor wat extra vitamine C geef ik ook nog een paar mandarijnen mee. Een simpele, lekkere en gezonde lunch vandaag!

Donderdag

Vandaag gaan er weer wraps mee naar school toe! In herfststijl wel te verstaan. Ik beleg een wrap met kaas en rol deze op. Nadat ik hem in kleinere stukken gesneden heb rijg ik ze aan een prikker. Dit ziet er lekker feestelijk uit toch? De snoeptomaatjes leuk ik op met een herfstprikker, in het worstje steek ik ook een herfstige prikker. Simpel en leuk!

Vrijdag

Ik blijf nog even lekker in de prikkers hangen. Lunchpunch heeft lekker vrolijke prikkers met sterren eraan. Bovendien zijn ze in hele stoere kleuren gemaakt: zwart, grijs en wit. Ook voor de wat oudere kinderen kan dit prima als lunch mee gegeven worden dus! Ik beleg een wrap met kalkoenfilet en eentje met kaas. Ik rol ze op, snijd ze in stukjes en rijg ze om en om aan de prikkers. Ook vandaag gaan er weer mandarijnen mee naar school toe. De worstjes van de Jumbo zijn super lekker en bovendien hebben ze een lekker handzaam formaat. Deze past er nog prima bij in de lunchbox van vandaag!

De komende week gaan de Sinterklaas uitstekers en de pietenprikkers weer uit de kast gehaald worden om daar de leukste lunches mee te maken. Een heerlijk thema om weer even helemaal los op te gaan voor ik aan de kerstlunches ga beginnen. Ik heb er zin in!

Deel deze post via
Myrthe

Share
Published by
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

4 weken ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

1 maand ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.