Weekoverzicht lunch

Weekoverzicht lunch week 45 – Gastblog Smaakvol Glutenvrij

Food Fröbel Fun was op zoek naar gastbloggers die willen laten zien wat ze in een week als lunch eten. Ik als foodblogger kan dat natuurlijk niet voorbij laten gaan. Maar wie ben ik dan? Ik ben Marleen Trompenaars en ben 24 jaar oud. Sinds oktober 2016 heb ik de diagnose coeliakie. Dit betekend dat ik niet tegen gluten kan en zelfs van één kruimel gluten al ziek kan worden. Mijn ervaringen met betrekking tot het glutenvrije leven deel ik op mijn blog Smaakvol Glutenvrij.

Ik werk vijf dagen in de week als assistent-accountant. Je kunt jezelf voorstellen dat als iedereen om mij heen een boterhammetje zit te eten, dat extra goed opletten is voor mij. Want ik hoef maar per ongeluk één kruimeltje gluten binnen te krijgen, en een half uur tot uur later zit ik ziek thuis.

Zelf eet ik eigenlijk vrij weinig brood. Dit komt doordat het glutenvrije brood lang niet zo lekker is als glutenbevattend brood. Daarnaast is het glutenvrije brood ook heel erg duur als je dat vergelijkt met glutenbevattend brood.

Maar goed, waarmee lunch ik dan wel?

Maandag

Omdat ik niet zo vaak lunch met brood, neem ik vaak als lunch ‘’de restjes’’ mee van het avondeten van de dag daarvoor. Zo lunch ik vandaag met aardappelpuree, champignons, courgette, ui, paprika en worst.


Dinsdag

Als ik lunch met een salade moet ik er van de diëtiste eigenlijk altijd ervoor zorgen dat er iets van aardappeltjes of vlees bij zit. Gisterenavond hadden we wat gebakken aardappeltjes over. Dat zit dus vandaag door mijn salade. Verder zit er in mijn salade van vandaag wat augurk, komkommer, lente-ui paprika en natuurlijk sla.


Woensdag

Vandaag luister ik dubbel zo goed naar mijn diëtiste. Want in de salade van vandaag zitten zowel aardappeltjes als wat vlees. Verder zit er wederom wat augurk, komkommer, lente-ui paprika en sla in.

Donderdag

Een keer in de maand organiseert de personeelsvereniging een gezamenlijke lunch. Er worden dan allerlei broodjes besteld. Ik vind het altijd erg gezellig als dat is. Iedereen neemt dan eigenlijk echt even ‘’de moeite’’ om pauze te nemen en gezellig met elkaar te lunchen in de kantine. Er staat inderdaad de moeite nemen. Normaal gesproken neemt namelijk lang niet iedereen pauze of zitten ze in ieder geval niet in de kantine.

Voor mij zitten er altijd standaard twee glutenvrije broodjes bij. Dit keer zijn ze belegd met kaas, rauwkost, tomaat, komkommer en ei.

Vrijdag

Op vrijdag nemen mijn collega’s nooit een lunch mee, maar gaan ze ergens iets halen. Waar ze dit halen wisselt eigenlijk per week. De ene keer lopen ze naar het ziekenhuis om daar iets bij de kantine te kopen en de andere keer gaan ze naar de supermarkt en kopen ze daar hun lunch. Het is voor mij niet altijd mogelijk om mee te doen. Deze vrijdag is het gelukkig wel mogelijk. Ik vind het altijd erg fijn als ik gewoon mee kan doen met de rest. Dan voel ik me niet meteen de uitzondering die weer eens iets niet mag hebben. De lunch wordt deze week gehaald bij een lunchroom om de hoek.

Ik kies voor een glutenvrije salade carpaccio. Tot mijn grote verbazing zit er ook een glutenvrij broodje bij.

Zaterdag

Ik kies vandaag voor een simpele lunch. Ik bak twee glutenvrije broodjes af en beleg deze met worst, tomaat en komkommer.


Zondag

Normaal doe ik thuis wat extra moeite om een lekkere lunch klaar te maken voor mezelf. Dit weekend heb ik niet echt super veel energie en kies ik, zowel op zaterdag als op zondag, voor een gemakkelijke lunch.

Ik kluts een eitje samen met wat courgette, champignons, tomaat en paprika.

Smaakvol Glutenvrij

Ben je op zoek naar meer glutenvrije lunch inspiratie? Of ben je op zoek naar andere glutenvrij recepten of op zoek naar tips hoe om te gaan met het glutenvrije dieet? Of ben je gewoon nieuwsgierig hoe ik het ervaar om glutenvrij te moeten eten? Neem dan gerust eens een kijkje op mijn blog!

https://www.smaakvolglutenvrij.nl

https://www.instagram.com/smaakvolglutenvrij/

 

Wil jij graag een gastblog schrijven voor Food Fröbel Fun?
Laat dan een reactie achter onder dit bericht of mail naar: myrthe@foodfrobelfun.nl.
Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

1 maand ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.