De afgelopen periode heb ik op de zondag steeds een andere blog geplaatst. Doordat er geen lunchboxen meer mee naar school toe gaan ben ik even gestopt met het schrijven van de weekoverzichten. Maar hé: thuis lunch ik natuurlijk ook gewoon! Dus ondanks het feit dat ik geen lunchboxen maak momenteel, kan ik wel gewoon met jullie delen wat er gegeten wordt natuurlijk, haha. Op Instagram, via @food_frobel_fun, kun je overigens in mijn stories gewoon zien wat ik doe en eet de hele dag hoor, hihi.

Maandag

Vandaag zijn vriendlief en ik samen thuis. Gezellig samen lunchen dus! Op maandagmiddag doe ik de boodschappen, dus het wordt even lunchen met leftovers vandaag. Voor hem een paar wraps met kipfilet, rookvlees en kaas. Voor mij een paar lichtgewicht crackers met kalkoenfilet en rookvlees. Kopje thee erbij en ik ben gelukkig hoor!

Dinsdag

Gisterenavond hebben we asperges gegeten. Stiekem verheug ik me dan altijd op de lunch van de dag erna: dit is dan namelijk steevast aspergesoep! De ene keer een heldere soep, de andere keer een crèmesoep: dat er aspergesoep gegeten wordt is een ding wat zeker is. Vandaag dus de heldere variant. Lekker met een beetje dragon en wat hamsnippers erin!

Woensdag

Ook al hoeft het niet, soms heb ik toch gewoon zin om de lunchbox te vullen, haha. Vandaag ga ik voor een lekkere salade. Met wat romainesla als basis zit ik altijd goed! Lekker knapperig en er zit meer smaak in dan in de ijsbergsla, vind ik zelf. Met een beetje avocado erbij zorg ik ervoor dat de salade goed vult: wat gezonde vetten erin zijn alleen maar goed! Met wat tomaatjes, paprika en komkommer zorg ik voor nog meer groenten in de salade. Even aftoppen met wat gerookte kip en dat wordt weer smullen!

Donderdag

Gisteren hebben we bloemkoolcouscous gegeten en qua inkoop ben ik niet zo’n held: ik heb dus veel te veel couscous gekocht. Ideaal trouwens, dat dit gewoon kant en klaar in een zakje zit. Scheelt mij weer een hoop werk met het fijn maken van de couscous! Aan de couscous zijn ook al groenten toegevoegd: perfect voor luie mensen, haha! Ik snijd wat abrikozen fijn en bak deze met de couscous even aan in een wokpan. Een beetje Ras-el-Hanout erbij maakt het tot een smakelijk geheel! Dat wordt weer smullen…

Vrijdag

Vandaag lunch ik met een lekkere salade. Een basis van ijsbergsla en rucola leg ik eerst in het bord. Een beetje pasta er bovenop. Hierna snijd ik wat groenten: komkommer, paprika en tomaat. Deze strooi ik over de salade heen. Vervolgens leg ik er een beetje gerookte zalm bovenop. De salade top ik af met wat schijfjes zwarte olijven. Een heerlijke salade om de werkweek mee af te sluiten!

Ik zal erop letten dat ik de komende week weer foto’s maak van de lunches, haha. Dan kun je volgende week weer een overzicht van de werklunches van me verwachten. Aanstaande woensdag komt er sowieso een blog online met 10 tips voor leuke lunches: kun jij vast wat inspiratie opdoen voor de kids!

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

1 maand ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.