Het  nieuwe jaar is begonnen, en ook de eerste lunches van 2020 zijn alweer gemaakt. Het werken na de vakantie is toch altijd weer even wennen hoor, haha. Het maken van de lunches vind ik toch wel weer heel leuk om te doen. Deze week zijn we iets gezonder begonnen. Waar ik aan het einde van het jaar nog wel eens iets minder groenten mee wilde geven en iets meer lekkere dingen ben ik nu toch maar met wat meer groenten begonnen…iets met goede voornemens zullen we maar zeggen, haha.

Maandag

De Munchbox is een fijne bentobox door de vele vakjes die er in zitten. Zo kan ik veel verschillende dingen mee naar het werk nemen zonder dat ze door elkaar raken. Ik kan er zelfs yoghurt in meenemen zonder dat het door de hele lunchbox heen ligt! Vandaag neem ik wat groenten mee naar het werk. Tomaten, komkommer, paprika: lekker kleurrijk allemaal, ik houd ervan. Daarnaast neem ik ook een paar plakken kalkoenfilet mee, lekker uit het vuistje. Een handje gedroogde cranberries en wat amandelen zorgen voor een goed gevuld gevoel. En als toetje heb ik nog een lekker Babybell-kaasje.

Dinsdag

Ik zag twee beren broodjes smeren, oh het was een wonder. De berenuitsteker geeft altijd zo’n leuk effect vind ik! Ik besmeer een boterham met pindakaas en maak er met behulp van een uitsteker een schattig beertje van. Met een ribbelmes snijd ik plakken van een komkommer, ziet er toch weer net wat feestelijker uit! Door om de BiFi-worstjes bentoringen van een aap heen te doen zien deze er ook al een stuk leuker uit.

Woensdag

Vandaag gaat er een mix van groenten en fruit mee naar het werk toe. Ik maak een lekkere salade van spinazie en rucola en doe hier wat aardbeien en stukjes mandarijn doorheen. Uiteindelijk doe ik er nog wat rode uit door voor een beetje pit. Met een dressing van olijfolie, peper, zout en rode wijnazijn maak ik de salade af.

Donderdag

Vandaag gaat er weer brood mee naar het werk. Ik kluts een ei, drie eiwitten en een beetje lijnzaad door elkaar en bak hier een omelet van. Ik beleg een boterham met bacon, paprika en leg hier de omelet op. Als tienuurtje neem ik een paar aardbeien mee naar het werk toe. Het vieruurtje is een pakje met sesamtoastjes met wat kaas.

Vrijdag

Tja, de oudste rijdt graag paard en dat is ook in de lunchbox goed te zien. Ik besmeer een boterham met jam en steek hier een paar paarden uit. Uit een plak kruidkoek steek ik een hoefijzer zodat het paard ook iets heeft om op te lopen, haha. De Cheesedippers van La Vache Qui Rit doen het altijd goed in de lunchbox. Deze geef ik als een soort traktatie mee vandaag: de kids genieten daar altijd enorm van! Je begrijpt vast dat ik dit liever meegeef dan een  handje snoep of chocolade.

Zo, de kop is eraf. De eerste lunches van 2020 zijn weer klaar en allemaal smakelijk opgegeten. De komende tijd komen er natuurlijk nog meer leuke lunches aan, hopelijk houd ik het gezonde ook nog wat langer vol…haha.

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

Bezoek aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam: een ideaal herfstvakantie-uitje

De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More

1 maand ago

Heerlijke herfstkoekjes met Pumpkin Chai

Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More

2 maanden ago

Origineel gepersonaliseerd cadeau: ketting voor je geboortemaand

Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More

2 maanden ago

Fleurige rondvaart door Amsterdam met de Flowerboat

De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More

3 maanden ago

Met Boekenvoordeel op de Blogboot

Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More

6 maanden ago

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

8 maanden ago

This website uses cookies.