Weekoverzicht lunch week 11

Als je woonachtig bent in Brabant, en dat ben ik, merk je de gevolgen van het Corona-virus langzaamaan steeds meer. Ik geef les op een middelbare school en de klassen hier worden steeds kleiner. Leerlingen (en collega’s) met een verkoudheid moeten thuis blijven. Ik heb van de week zelfs les gegeven aan een klas waar nog maar 3 leerlingen aanwezig waren! Een goede reden om gezonde lunches mee naar school te blijven geven dus…

Maandag

Vandaag gaat er een lekker portie carpaccio mee naar het werk. Heerlijk mager rundvlees, met een klein beetje kaas en pijnboompitjes. De olijfolie laat ik toch maar achterwege: iets te vet naar mijn zin. Ook zonder smaakt de carpaccio heel erg lekker! Als tienuurtje snack ik een krentenbol: heerlijk zoet! Om vier uur snoep ik nog een appel met kaneel. Echt een heerlijke combinatie, net een appeltaartje!

Dinsdag

Tja, ik heb weer eens het verzoek gehad voor een zeemeerminnenlunch. In dit soort gevallen geldt natuurlijk het principe: u vraagt, wij draaien. Zeemeerminnen it is. Met de LunchPunch is het bovendien supergemakkelijk om deze lunch te maken. Brood smeren, uitsteken en klaar is de lunch! Ik geef er nog een krentenbol bij en wat tomaatjes en blokjes kaas. Met een paar leuke prikkers erin ziet het er al snel erg feestelijk uit!

Woensdag

De lente is in zicht! Dat laat ik dan ook graag zien in de lunchbox… Een boterham met kipfilet maak ik extra vrolijk door uit de bovenste boterham een kuikentje te steken. De kipfilet komt mooi naar voren door het kuiken…klinkt wel een beetje cru zo, als ik het aan het typen ben…haha. Een ei kook ik en laat ik vervolgens afkoelen in een kuikenvorm. Een paar pootjes prik ik onderin en het kuiken kan staan! Superleuk toch? De ‘paaseieren’ worden goed bewaakt door de haan vandaag…kukelekuuuu.

Donderdag

De Boho Tiffin blijft een feestje. Vandaag neem ik wat crackers mee als lunch. Met tonijn, Hüttenkäse en kappertjes maak ik een lekkere salade voor op de crackers. Om tien uur snoep ik wat magere kwark met honing. Heerlijk zoet weer. Om vier uur eet ik een appel met kaneel. Echt een van mijn favo combi’s, maar dat was al wel duidelijk…haha.

Vrijdag

een simpele lunch dit keer. Ik besmeer een boterham met chocoladepasta. Deze steek ik uit met de LunchPunch zodat het een prinsessenboterham wordt. Een andere boterham besmeer ik met La Vache Qui Rit. Deze snijd ik in kleine vierkantjes die ik aan een prikker rijg. Ook de tomaatjes rijg ik aan prikkers. Met een ribbelmes snijd ik een stuk komkommer in plakken. Dit ziet er toch net wat vrolijker uit dan de normale plakken komkommer. Een bakje met cheesedippers maken deze lunch compleet. De dames vinden het heerlijk om deze mee naar school te krijgen!

Voor volgende week ben ik benieuwd. Blijven de klassen zo leeg of zijn de meeste verkoudheidjes al wel over? We zullen het zien. Voorlopig kunnen we beter het zekere voor het onzekere nemen…de vitaminen blijf ik in ieder geval ook in de lunchbox meegeven!

 

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

Bezoek aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam: een ideaal herfstvakantie-uitje

De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More

1 maand ago

Heerlijke herfstkoekjes met Pumpkin Chai

Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More

2 maanden ago

Origineel gepersonaliseerd cadeau: ketting voor je geboortemaand

Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More

2 maanden ago

Fleurige rondvaart door Amsterdam met de Flowerboat

De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More

3 maanden ago

Met Boekenvoordeel op de Blogboot

Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More

6 maanden ago

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

8 maanden ago

This website uses cookies.