Terug naar toen: Perzisch familierecept van Restaurant Saffraan

Een tijdje terug schreef ik al eens een blog over ons bezoek naar Restaurant Saffraan in Eindhoven. Een ware beleving waarbij we ons even in het buitenland waanden. Ik was dan ook aangenaam verrast toen de eigenaresse van Saffraan reageerde op mijn oproep voor recepten van vroeger. Vandaag mag ik dan ook een heus Perzisch recept met jullie delen. Zo creëeren wij het uit-eten-in-het-buitenland gevoel gewoon thuis in de woonkamer!

Perzisch familierecept

Het gaat om een recept voor gerookte aubergine. Wij maakten er zelf Perzische gehaktballetjes bij, met heerlijke rijst en we serveerden er een naambrood bij. Een perfecte avondmaaltijd wat ons betreft. Oosters muziekje erbij, samen rond de tafel en genieten maar….

Mirza Ghasemi (gerookte aubergine)
Vegetarisch, en zonder eieren is er een lekker vegan gerecht
Ingrediënten (voor een bijgerecht voor 2 personen of een voorgerecht/amuse voor 4 personen):
•4 aubergines
•2 tomaten
•1 flink el tomatenpuree
•1 groot ui
• 2 teentjes knoflook
• 3 eieren
• 1 tl kurkuma
• olijfolie, zout en peper in de benodigde hoeveelheid
• Maak een paar sneetjes in de schil van de aubergines en grill ze daarna. Dat kan op de grill of in een hamburgerklem op een lage vlam op je gasfornuis. Draai de aubergine af en toe om, tot ze zijn ingezakt en hun schil zwartgeblakerd is. Of rooster de aubergines in de oven tot ze helemaal goed gaar zijn. Om de schil er makkelijker af te halen, houd je deze onder koud water. Dan trek je de schil er makkelijk af. Snijd de aubergines in schijfjes en bak deze in wat olijfolie in een paar minuten gaar.
• Voor de tomatensaus maak je weer een paar sneetjes in de schil van de tomaten en leg je ze even in kokend water. Daarna haal je de schillen er makkelijk af. Snij de tomaten fijn in blokjes. Bak de fijngesneden uien in wat olijfolie tot alles goudbruin is. Voeg de geraspte knoflook en kurkuma toe en daarna de tomatenpuree. Roerbak het geheel op een laag vuur. Doe de tomaten erbij en bak alles op een hoog vuur, zodat het vocht grotendeels verdampt.
• Voeg de aubergine toe aan de tomatensaus en breek de eieren er in. Goed roeren. Maak het af met zout en zwarte peper naar smaak en laat alles nog paar minuten op een laag vuurtje sudderen. Zodat de smaken bij elkaar trekken en de ingrediënten zich goed mengen.
•••Tip
Naanbrood, rauwe groente en granaatappelpitjes passen goed bij dit heerlijke voor- of bij- gerecht.
Volgende maand weer een nieuwe Terug naar toen! Heb jij een lekker recept wat je graag wil delen? Mail het dan naar myrthe@foodfrobelfun.nl.
Wil je dit recept bewaren op een van je Pinterest-borden? Klik dan op het Pinterest-logo op onderstaande foto!
Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

4 weken ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

1 maand ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.