Food

Taart voor Nieuwjaar

Bij een verjaardag hoort taart! En aangezien we over een paar dagen massaal de verjaardag van een nieuw jaar vieren (zo mag ik dat best noemen toch?) hoort daar ook een lekker taartje bij. Maar ja, om nu lang in de keuken te staan na die kerstdagen zie ik niet echt zitten. Er staat dan ook een gemakkelijke taart op het menu voor de jaarwisseling dit jaar. Omdat je deze taart zo snel gemaakt hebt kun je ook nog even de keuken in duiken om een paar snelle hapjes te maken. In deze blog geef ik je daar wat tips voor. Je kunt de taart natuurlijk ook op 1 januari meenemen naar een nieuwjaarsborrel!

Ingrediënten

Voor het maken van deze taart gebruik ik een kant en klare mix van Dr. Oetker. Ik gebruik de naturel variant, je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de citroentaart te gaan maken. Als de taart zelf een kleurtje heeft geeft dit een minder leuk effect, dus ik zou het wel bij een van deze twee taarten houden. Niet op de foto, maar wel gebruikt, is 60 gram boter. Dit kan margarine of roomboter zijn. Daarnaast gebruik ik 500 gram magere kwark, 250 gram slagroom en wat levensmiddelenkleurstof. Deze laatste haal ik bij de toko, veel grote supermarkten hebben ze echter tegenwoordig ook.

Bakkers klaar?

Als eerste smelt ik de boter in een pannetje. Als deze helemaal gesmolten is voeg ik de mix voor de bodem hieraan toe. Even roeren en dan kan hij op de bodem van een met bakpapier bekleedde springvorm gestort worden. Met de bolle kant van een lepel druk ik de bodem goed aan. Vervolgens zet ik de springvorm even in de koelkast.

Ik ga beginnen aan de mix voor de basis van de taart. Hiervoor meng ik water, kwark en slagroom even goed door elkaar. Hierna voeg ik de mix voor de taart toe. Met de mixer op de hoogste stand mix ik het geheel goed door tot het luchtig is. Dit stort ik vervolgens in de taartvorm, bovenop de bodem.

Versieren maar!

Dan volgt het leukste gedeelte van het maken van deze taart: het versieren. Ik trek als ik werk met kleurstof altijd een paar latex handschoenen aan: anders kan ik de komende dagen alle vrolijke kleurtjes nog van mijn handen af staan schrobben, haha. Ik druppel een beetje kleurstof op de taart en maak hier met behulp van een cocktailprikker bogen in tot er een soort vuurwerk ontstaat. Dit doe ik met verschillende kleuren zodat je een waar vuurwerkspektakel krijgt. Hierna zet ik de taart in de koelkast. Na 2,5 uur is de taart voldoende opgesteven om te kunnen snijden. Om de taart uit de springvorm te halen snijd ik met een mes eerst langs de kanten van de taart. Dat voorkomt dat er lelijke scheuren in de taart komen. Hierna haal ik de springvorm los. Smullen maar!

Een ideale taart om met de kids te eten in afwachting van de jaarwisseling. Of op 1 januari, gezellig met zijn allen bij een kop warme chocolademelk. Ook een leuk cadeautje voor de gastheer of gastvrouw waar je 31 december of 1 januari bent uitgenodigd! Geniet ervan, en een hele fijne jaarwisseling!

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

Bezoek aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam: een ideaal herfstvakantie-uitje

De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More

1 maand ago

Heerlijke herfstkoekjes met Pumpkin Chai

Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More

2 maanden ago

Origineel gepersonaliseerd cadeau: ketting voor je geboortemaand

Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More

2 maanden ago

Fleurige rondvaart door Amsterdam met de Flowerboat

De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More

3 maanden ago

Met Boekenvoordeel op de Blogboot

Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More

6 maanden ago

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

8 maanden ago

This website uses cookies.