Sinterklaas snoep zelf maken: Sinterklaastruffels

Sinterklaas is al even in het land, dus wij hebben al het nodige Sinterklaas snoep gegeten dit jaar. Heerlijke kruidnoten, chocoladeletters en taai taai. Ik kan daar enorm van genieten! Naast het snoepen, vind ik het ook heel leuk om zelf in de keuken te staan. Samen met de kinderen lekker koken en bakken, een ideale activiteit voor in het najaar als je het mij vraagt! Voor in de periode rondom Sinterklaas ben ik op zoek gegaan naar iets lekkers voor bij de koffie. Of warme chocolademelk natuurlijk, haha. Chocolade vind ik altijd lekker bij de koffie, en kruidnoten horen bij deze tijd van het jaar. Dit zijn dan ook de basisingrediënten voor heerlijke sinterklaastruffels. En geloof me: die wil je maken!

Afdrukken

Sinterklaastruffels

Heerlijke truffels met chocolade en kruidnoten. Ideale snack voor tijdens Sinterklaas of Pakjesavond!
Bereidingstijd 15 minuten
Wachtijd 30 minuten

Equipment

  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 200 gram Kruidnoten
  • 150 gram Pure chocolade
  • 125 gram Roomkaas naturel
  • Eventueel wat topping.

Instructies

  • Maal de kruidnoten fijn met behulp van een staafmixer of in de keukenmachine.
  • Meng de kruidnoten met de roomkaas.
  • Draai er kleine balletjes van, ter grootte van twee kruidnoten.
  • Leg de balletjes even in de koelkast om goed op te stijven.
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
  • Doe dit door een hittebestendige schaal, gevuld met 100 gram chocolade, bovenop een pan met heet / net aan de kook water te zetten.
  • Als alle chocolade gesmolten is haal je de schaal van de pan af en voeg je de laatste 50 gram chocolade toe.
  • Even roeren tot alle is gesmolten...
  • Haal de balletjes uit de koelkast.
  • Prik steeds een balletje aan een gebaksvork of cocktailprikker en haal deze door de chocolade.
  • Laat afkoelen op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Strooi eventueel, als de chocolade nog niet is uitgehard, wat decoratie over de chocolade heen. Ik kies voor mini chocoladekruidnoten: zo leuk!
  • Laat de truffels nog heel even opstijven in de koelkast.
  • Smullen maar!

Het recept is dus makkelijk en snel te maken. Zo tover jij in no time jouw eigen snoep voor Sinterklaas op tafel. Nou ja, niet voor Sinterklaas maar voor jezelf natuurlijk…haha. Hier waren de truffels in no time op! Mocht jij ze voor jezelf willen houden; laat de kinderen niet meehelpen in de keuken dan weten ze ook van niets, haha.

Voor de echte chocoladefan die graag Sinterklaas snoep wil maken kun je ook dit heerlijke recept van een Sinterklaasbrownie maken. Succes gegarandeerd, mocht je de truffels beu zijn. Al kan ik me bij dat laatste helemaal niets voorstellen hoor!

Wil je dit makkelijke recept om zelf snoep voor de Sinterklaas periode te maken bewaren? Gebruik dan eens onderstaande afbeelding zodat je het kunt pinnen op een van je borden op Pinterest!

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

Bezoek aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam: een ideaal herfstvakantie-uitje

De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More

1 maand ago

Heerlijke herfstkoekjes met Pumpkin Chai

Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More

2 maanden ago

Origineel gepersonaliseerd cadeau: ketting voor je geboortemaand

Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More

2 maanden ago

Fleurige rondvaart door Amsterdam met de Flowerboat

De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More

3 maanden ago

Met Boekenvoordeel op de Blogboot

Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More

6 maanden ago

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

8 maanden ago

This website uses cookies.