Het is weer herfst! Dat betekent dat een van mijn favoriete groenten weer volop in…
Als er iets is wat bij de herfst hoort, dan vind ik dat pompoenen. Een verwarmend pompoensoep kan dan ook niet ontbreken tijdens een heerlijke herfstmaaltijd. Helemaal niet als deze soep ook nog eens extra spannend is gemaakt door er een spinnenweb in te doen! Het is echt zo makkelijk om te doen, en het geeft zo’n leuk effect! Bovendien maak je de soep helemaal af door er overheerlijke gehaktpompoentjes bij te serveren. Met deze mini-worstenbroodjes maak je er echt een maaltijdsoep van. Ik vind het heerlijk om, na een lange boswandeling, een lekkere soep op te warmen en daar heerlijk van te genieten met zijn allen. Deze soep is lekker zoet door de geroosterde pompoen en tomaat. Hierdoor valt hij bij zowel jong als oud zeker in de smaak! De gehaktpompoentjes die je erbij maakt zijn niet alleen erg lekker, ze zijn ook heel makkelijk om te maken. Echt een ideaal recept dus, voor een drukke zaterdagmiddag. Liever een pittigere twist aan je soep? Maak dan eens deze heerlijke gezonde pompoensoep met paprika! Ook erg lekker. Of maak ze gewoon allebei en kies jouw favoriet!
Dit recept kun je overigens ook prima een dag van tevoren maken. De broodjes warm je dan nog vijf minuten op in een oven die je op 200 graden hebt voorverwarmd. De soep maak je even goed warm in de pan en je kunt in no time genieten van een gezonde en heerlijke maaltijd. Wil je de gehaktpompoentjes liever vegetarisch maken? Kies er dan voor om kant en klare vegetarische balletjes als basis te gebruiken. Of wat denk je van een klein bolletje mozzarella in het hart van de pompoen met een beetje rode pesto er omheen? Echt een aanrader hoor! Ook heerlijk om lekker mee in de soep te soppen, hihi.
Wil je deze soep bewaren op een van je borden op Pinterest? Door over onderstaande afbeelding heen te scrollen en op het Pinterest-logo te klikken kun je hem heel makkelijk op een van je borden pinnen! Leuk als je mij tagt als je dit recept gemaakt hebt. Ik ben op social media te vinden via @food_frobel_fun. Uiteraard deel ik jouw creatie dan ook weer!
Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More
Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More
Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More
Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More
Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More
Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More
This website uses cookies.