Food

Makkelijke focaccia met kaas en ui

Ik vind het heerlijk om af en toe een lekker recept te proberen waarmee ik me in het buitenland waan. Een heerlijke Italiaanse focaccia is daar een voorbeeld van. Deze vind ik gevuld altijd heerlijk, met Italiaanse kruiden en olijven bijvoorbeeld… of met zongedroogde tomaten… Genieten hoor! Dit keer ga ik voor een lekker fusion recept. Ik maak de focaccia af met een lekkere Nederlandse vulling van kaas en ui. Nou ja, de kaas die ik gebruik voor dit recept komt uit Zwitserland…maar je snapt het idee.

Afdrukken

Focaccia met kaas en ui

Een heerlijke Italiaanse focaccia, met een vulling van kaas en ui: lekker fusion!
Gang Borrelhapje
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten

Equipment

  • Barbecue met pizzasteen (een oven op 200 graden kan ook)

Ingrediënten

  • 1/2 pak mix voor focaccia
  • olijfolie
  • 1/2 ui
  • klein stukje kaas, ik gebruik de grotgerijpte Kaltbach kaas van Emmicheese (of een flinke hand geraspte kaas)

Instructies

  • Maak de barbecue goed heet, en leg de pizzasteen erop. Geen barbecue tot je beschikking? Verwarm de oven dan voor op 200 graden.
  • Begin vervolgens met het bereiden van de focaccia mix.
  • Doe dit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit kan per merk een beetje schelen dus het is het beste als je de instructies aanhoudt ;-).
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Rasp de kaas.
  • Maak een focacciavorm van het deeg en beleg met de kaas en ui.
  • Leg op de pizzasteen of in de oven en laat het geheel in zo'n 15 minuten gaar worden.
  • Eet smakelijk!

Zo zie je: een lekker hapje op tafel zetten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Wil je verder op de Italiaanse tour? Probeer dan ook eens deze heerlijke Italiaanse knopen: net zo makkelijk om te maken, en het smaakt ook heerlijk!

Dit recept is superleuk om samen met de kinderen te maken. Laat ze eens hun eigen beleg kiezen voor de focaccia, weet je zeker dat ze het lekker zullen vinden! Bovendien vinden kinderen het vaak erg leuk om te kneden: hoef jij geen vieze handen te krijgen…win win, haha!

Wil je dit recept bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor.

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.