Pasen

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen. De eerste chocolade paaseieren zijn al in huis, hoewel ik de verpakking nog wel even gesloten laat. Als die zak eenmaal open is dan krijg ik toch last van bodemdrift. Tijdens Pasen vind ik het heerlijk om de tafel vol te zetten met allerlei lekkere gerechten. Ik hoef echter niet per se uren in de keuken te staan om een tafel voor de paasbrunch klaar te maken. Ik vind het dan fijn om een makkelijk recept voor Pasen te gebruiken, zodat ik ook een relaxed paasweekend heb!

Dat makkelijke recept voor Pasen heb ik gevonden hoor! Wat denk je van heerlijke paashaas cinnamon rolls? Zowel volwassenen als kinderen zullen dit heerlijk vinden. Door de paashaas vorm ziet het er bovendien erg leuk uit op de tafel tijdens de paasbrunch. Bovendien is het super makkelijk om te maken, en staat het recept in no time in de oven. Dan kun jij ondertussen de eitjes gaan koken en schilderen, zodat de tafel helemaal compleet is als iedereen wakker wordt! Lees het makkelijke recept hieronder, zodat jij ook snel kunt genieten van heerlijke paashaas cinnamon rolls tijdens het paasontbijt of de paasbrunch!

Afdrukken

Makkelijk recept voor pasen: paashaas cinnamon rolls

Gang brunch, Ontbijt, pasen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 rol croissantdeeg
  • 2 eetlepels roomboter (smeerbaar)
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • 1 kopje poedersuiker
  • 1 eetlepel water
  • eetbare oogjes
  • chocolade drops

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het croissantdeeg uit.
  • Besmeer het deeg met de boter.
  • Meng de bruine suiker en het kaneel goed door elkaar.
  • Strooi dit gelijkmatig over de boter heen.
  • Rol het deeg op, zodat je een lange deegrol krijgt. De smalle kanten zitten aan de zijkant.
  • Snijd het deeg in stukken van 1,5 - 2 cm breed.
  • Leg de rolls plat op de bakplaat, rol het een klein stukje uit zodat je een oor krijgt. Snijd van de andere kant een klein reepje af voor het andere oor.
  • Bak het geheel 12-15 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.
  • Terwijl de rolls bakken, meng je de poedersuiker met water om een dik, maar nog steeds vloeibaar glazuur te maken. Pas de hoeveelheid water aan naar wens.
  • Laat de rolls een paar minuten afkoelen nadat ze uit de oven komen. Besprenkel het glazuur over de rolls. Leg op iedere roll twee oogjes en 1 chocoladedruppel als neusje.

Deze feestelijke traktatie is niet alleen een lust voor het oog maar ook een genot voor de smaakpapillen. Ze zijn perfect voor het paasontbijt, brunch, of als zoete snack tussendoor. Dit makkelijke recept voor Pasen zal gegarandeerd indruk maken op iedereen aan tafel en zorgen voor een onvergetelijke paasviering. Wil je liever een hartig gerecht op tafel zetten? Dan is deze heerlijke hartige broodtaart een topper hoor. Zo heb je voor ieder wat lekkers op tafel staan. Smakelijk eten en een vrolijk Pasen!

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

Bezoek aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam: een ideaal herfstvakantie-uitje

De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More

1 maand ago

Heerlijke herfstkoekjes met Pumpkin Chai

Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More

1 maand ago

Origineel gepersonaliseerd cadeau: ketting voor je geboortemaand

Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More

2 maanden ago

Fleurige rondvaart door Amsterdam met de Flowerboat

De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More

3 maanden ago

Met Boekenvoordeel op de Blogboot

Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More

6 maanden ago

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

8 maanden ago

This website uses cookies.