Food

Makkelijk dessert voor Kerst: 43 Tiramisu

Met Kerst vind ik het altijd fijn om een menu op tafel te kunnen zetten waar ik niet teveel meer aan hoef te doen als de visite er is. Liever sluit ik gezellig aan bij de rest en klets ik mee onder het genot van een lekker drankje. Het is fijn als het menu dan al goed voorbereid is zodat ik er niet teveel tijd meer aan hoef te besteden. Ik heb een heerlijk dessert voor de komende feestdagen. Je kunt dit ‘s middags al bereiden zodat je het ‘s avonds alleen nog maar op tafel hoeft te zetten.

De basis voor dit dessert is Boer’nyoghurt met een vleugje licor 43. Een heerlijke samenwerking tussen Zuivelhoeve en licor 43…. De romige yoghurt smaakt top in combinatie met de lekkere likeursmaak. Hierdoor is hij echter niet geschikt voor personen onder de 18 jaar: er zit 0,9% alcohol in de yoghurt…

Schuiven er kinderen aan bij het kerstdiner? Bekijk dan mijn tips voor een kerstdiner met kinderen!

Afdrukken

Makkelijk dessert voor Kerst - Licor 43 Tiramisu

Een makkelijk voor te bereiden dessert voor Kerst. Met Boer'nyoghurt met een vleugje licor 43...
Gang Nagerecht
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 4 Bitterkoekjes
  • 2 scheutjes Licor 43
  • 2 Sinaasappels
  • 1 snufje Kaneel
  • 1 snufje Gemberpoeder
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 1 el Maizena
  • 1/5 bak Boer'nyoghurt Licor 43

Instructies

  • Begin met het maken van de sinaasappelgelei.
  • Pers 2 sinaasappels uit boven een pan.
  • Voeg daar de kaneel, gember en de vanillesuiker aan toe.
  • Maak de maizena aan door het op te lossen in wat water.
  • Voeg de aangemaakte maizena toe aan de pan met het sinaasappelmengsel.
  • Laat het 5 minuten doorkoken tot het dik genoeg is.
  • Schenk het in een knijpfles met een tuutje of in een bakje waar je het uit kunt scheppen.
  • Zet even in de koelkast zodat het af kan koelen.
  • Verkruimel twee bitterkoekjes over de bodem van een mooi glas.
  • Herhaal dit bij een ander glas.
  • Giet daar een scheutje Licor 43 overheen.
  • Schep hier om en om een laagje Boer'nyoghurt en een laagje sinaasappelgelei bovenop.
  • Sluit af met een laagje sinaasappelgelei.
  • Serveer eventueel met een plakje gesuikerde sinaasappel in het glas en een glaasje Licor 43 erbij!

Met dit dessert als afsluiter van jouw kerstdiner gooi je zeker hoge ogen! Bovendien kun jij vast een lekker drankje doen met je gasten want jouw dessert voor kerst is al helemaal klaar!

Bewaar dit makkelijke dessert voor Kerst op een van je borden op Pinterest met onderstaande foto.

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

4 weken ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

1 maand ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.