Food

Maak zelf koolhydraatarme eierkoeken

Dat er in deze tijd extra gebakken wordt mag duidelijk zijn! Op social media zie je volop mensen die hun versgebakken baksels trots tonen. Wil jij ook graag een foto posten van een leuk baksel, of gewoon zelf aan de slag in de keuken omdat het leuk is om te doen? Heb je geen zin om uren in de keuken te staan en wil je het wel een beetje gezond houden? Maak dan eens deze heerlijke, koolhydraatarme eierkoeken. Ze staan in no time op tafel, bevatten maar een paar ingrediënten en zijn superlekker voor bij de koffie!

Ingrediënten klaar…?

Zoals ik al zei heb je voor het maken van deze lekkere koolhydraatarme eierkoeken maar een paar ingrediënten nodig. Om te beginnen natuurlijk eieren, anders hadden we de koeken wel een andere naam gegeven…hihi. Voor dit recept gebruik ik twee eieren, 200 gram amandelmeel, rasp van een halve citroen, een theelepel bakpoeder en een eetlepel (of twee als je van zoet houdt) honing.

Om te beginnen mix ik alle natte ingrediënten door elkaar. Ik doe de eieren in een schaal. Hier rasp ik de citroen boven. Daarna voeg ik ook de honing toe. Vervolgens mix ik alles met een staafmixer door elkaar. Natuurlijk kun je hier ook een gewone mixer voor gebruiken, hier ligt de staafmixer toevallig vooraan in de kast…haha.

Hierna mix ik ook de droge ingrediënten door elkaar. De amandelmeel en het bakpoeder in dit geval. Deze roer ik even goed door elkaar. Als dit gebeurd is voeg ik het mengsel beetje bij beetje toe aan het natte mengsel. Dit doe ik terwijl ik aan het mixen blijf. Zo wordt het goed door elkaar gemixt en ontstaat er een beetje een papje.

Op een met bakpapier beklede bakplaat maak ik vier hoopjes van het mengsel. De oven heb ik voorverwarmd op 180 graden.  Vervolgens schuif ik de bakplaat met eierkoeken in het midden van de oven. Na 12-15 minuten (dit scheelt per oven) zijn de eierkoeken mooi goudbruin en klaar om gegeten te worden. Heerlijk bij de koffie of een lekker bakje thee!

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.