Handige hapjes

Homemade kipnuggets met een krokantje van tortillachips

Soms heb je van die dagen dat je geen zin hebt om ongezond te eten, je wilt echter wel graag iets te snacken hebben. Om nou een bak met wortels voor je neus te zetten is ook niet altijd een oplossing. Deze homemade kipnuggets komen echter wel een heel eind in de buurt van een ongezonde gezonde snack…of een gezonde ongezonde snack…net wat je wilt. Hoe dan ook: ze zijn enorm gemakkelijk om te maken!

Kraken maar…..

Normaliter heb ik er een ongelooflijke hekel aan: kraken met chips. Voor dit recept is het echter een must! Een zak tortillachips (ik neem de nacho cheese variant, mijn favoriet!) verandert in no time in een bakje kruimels. Dit wordt het knapperige laagje van de kipnuggets. Hieronder komt ei en bloem. Ik kluts twee eieren door elkaar. In een ander bakje doe ik een beetje bloem. Het bloem en de ei zorgen ervoor dat de laag tortillachips beter blijft plakken.

 

 

 

 

 

 

Vieze vingers!

De kip, ik gebruik één kipfilet per persoon, snijd ik in kleine stukjes. Ik zorg dat de stukjes ongeveer de grootte van een kipnugget uit de supermarkt hebben. Dit zijn tenslotte ideale hapklare stukken en ze zullen er in de winkel wel over nagedacht hebben, haha.

De kipstukjes haal ik eerst door de bloem en vervolgens door het ei om het erna te bedekken met de verkruimelde tortillachips. Hierna leg ik ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bakken

Deze kipnuggets gaan niet in de frituur. Sterker nog: ik heb niet eens een frituur, haha. Ook de Airfryer blijft buiten beschouwing vandaag. Deze kippetjes worden lekker gaar en knapperig in de oven. Deze heb ik voorverwarmd op 200 graden. Na 15/20 minuten zien de kipnuggets lekker bruin en zijn ze heerlijk knapperig. Lekker bij een groene salade en groentefrietjes. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kipnuggets als snack te eten met een beetje sweet chilisaus erbij…up to you!

 

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

4 weken ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

1 maand ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.