Food

Hartige broodtaart: prima brunchgerecht!

Als je graag een lekker fris brunchgerecht op tafel wil zetten, is een hartige broodtaart zeker een goed idee! Door de kwark en komkommer smaakt hij lekker fris. Bovendien ziet hij er enorm spectaculair uit! Als ik je nu vertel dat het helemaal niet moeilijk is om te maken…dan wil je toch gelijk aan de slag met dit makkelijke recept? Ook prima als hapje voor een buffet overigens, ook daar zal deze hartige broodtaart de show stelen!

Afdrukken

Hartige broodtaart

Wil je een echte showstopper voor bij de brunch of het buffet? Dan is deze hartige broodtaart zeker een goed idee! Makkelijk om te maken, en een feestje om naar te kijken.
Gang brunch, buffet, herfst, kerst, lente, Ontbijt, pasen, zomer
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 8 personen

Equipment

  • Cakevorm
  • Huishoudfolie

Ingrediënten

  • 10 sneetjes wit brood
  • 3 hardgekookte eieren
  • 1,5 komkommer
  • snufje kerriepoeder
  • handje bieslook
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram magere kwark

Instructies

  • Bekleed de cakevorm met huishoudfolies, zo zal de broodtaart na afloop makkelijker uit de vorm te halen zijn.
  • Snijd de korstjes van het brood. Snijd het brood zo dat het dezelfde breedte heeft als de cakevorm.
  • Meng 50 gram roomkaas met wat kerriepoeder. Besmeer twee sneetjes brood met het roomkaas-kerrie mengsel.
  • Leg de sneetjes met de besmeerde kant naar boven in de cakevorm.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • Beleg het eerste laagje brood ruim met de komkommer.
  • Besmeer weer een paar sneetjes brood met het roomkaasmengsel en leg deze op de komkommerplakjes. Hier leg je wat plakjes ei op, bestrooi eventueel met wat bieslook.
  • Dit herhaal je tot de cakevorm vol zit. Je eindigt met brood, met de besmeerde kant naar beneden.
  • Druk het geheel stevig aan, vouw het huishoudfolie er omheen en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Ondertussen meng je vast 150 gram roomkaas met de kwark.
  • Als je de taart gaat serveren stort je hem eerst voorzichtig op een bord.
  • Vervolgens smeer je hem aan alle kanten af met het roomkaas-kwarkmengsel.
  • De zijkanten van de taart kun je bekleden met dunne plakjes komkommer, de bovenkant bestrooi je met bieslook.
  • Eet smakelijk!

Wil je dit lekkere en makkelijke recept voor de brunch bewaren op een van je borden op Pinterest? Daar kun je onderstaande afbeelding voor gebruiken! Liever een ander lekker recept maken? Kijk dan eens hier.

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.