Food

Hartige broodtaart: prima brunchgerecht!

Als je graag een lekker fris brunchgerecht op tafel wil zetten, is een hartige broodtaart zeker een goed idee! Door de kwark en komkommer smaakt hij lekker fris. Bovendien ziet hij er enorm spectaculair uit! Als ik je nu vertel dat het helemaal niet moeilijk is om te maken…dan wil je toch gelijk aan de slag met dit makkelijke recept? Ook prima als hapje voor een buffet overigens, ook daar zal deze hartige broodtaart de show stelen!

Afdrukken

Hartige broodtaart

Wil je een echte showstopper voor bij de brunch of het buffet? Dan is deze hartige broodtaart zeker een goed idee! Makkelijk om te maken, en een feestje om naar te kijken.
Gang brunch, buffet, herfst, kerst, lente, Ontbijt, pasen, zomer
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 8 personen

Equipment

  • Cakevorm
  • Huishoudfolie

Ingrediënten

  • 10 sneetjes wit brood
  • 3 hardgekookte eieren
  • 1,5 komkommer
  • snufje kerriepoeder
  • handje bieslook
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram magere kwark

Instructies

  • Bekleed de cakevorm met huishoudfolies, zo zal de broodtaart na afloop makkelijker uit de vorm te halen zijn.
  • Snijd de korstjes van het brood. Snijd het brood zo dat het dezelfde breedte heeft als de cakevorm.
  • Meng 50 gram roomkaas met wat kerriepoeder. Besmeer twee sneetjes brood met het roomkaas-kerrie mengsel.
  • Leg de sneetjes met de besmeerde kant naar boven in de cakevorm.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • Beleg het eerste laagje brood ruim met de komkommer.
  • Besmeer weer een paar sneetjes brood met het roomkaasmengsel en leg deze op de komkommerplakjes. Hier leg je wat plakjes ei op, bestrooi eventueel met wat bieslook.
  • Dit herhaal je tot de cakevorm vol zit. Je eindigt met brood, met de besmeerde kant naar beneden.
  • Druk het geheel stevig aan, vouw het huishoudfolie er omheen en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Ondertussen meng je vast 150 gram roomkaas met de kwark.
  • Als je de taart gaat serveren stort je hem eerst voorzichtig op een bord.
  • Vervolgens smeer je hem aan alle kanten af met het roomkaas-kwarkmengsel.
  • De zijkanten van de taart kun je bekleden met dunne plakjes komkommer, de bovenkant bestrooi je met bieslook.
  • Eet smakelijk!

Wil je dit lekkere en makkelijke recept voor de brunch bewaren op een van je borden op Pinterest? Daar kun je onderstaande afbeelding voor gebruiken! Liever een ander lekker recept maken? Kijk dan eens hier.

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

Bezoek aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam: een ideaal herfstvakantie-uitje

De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More

1 maand ago

Heerlijke herfstkoekjes met Pumpkin Chai

Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More

2 maanden ago

Origineel gepersonaliseerd cadeau: ketting voor je geboortemaand

Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More

2 maanden ago

Fleurige rondvaart door Amsterdam met de Flowerboat

De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More

3 maanden ago

Met Boekenvoordeel op de Blogboot

Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More

6 maanden ago

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

8 maanden ago

This website uses cookies.