Categories: FoodGezond

Handige hapjes: Kwarkbollen, proteïnerijke hapjes voor in de lunchbox

Lekker in de keuken staat en hapjes maken voor de lunch vind ik heerlijk om te doen. Helemaal als het nog enigszins gezonde hapjes zijn. Deze proteïnerijke kwarkbollen zijn naast het feit dat ze gezonder zijn ook nog eens superlekker! Tel daarbij op dat ze heel gemakkelijk te maken zijn en je hebt een ideaal handig hapje om mee naar school te geven, mee te ontbijten of gewoon om lekker te snacken na het sporten.

Geen kwarkbollen zonder kwark

Om de kwarkbollen te maken heb ik natuurlijk kwark nodig. Ik gebruik voor deze bollen 250 gram. Daarnaast heb ik eenzelfde hoeveelheid bloem nodig. Aangezien ik nog tarwebloem heb staan gebruik ik dat. Speltbloem is natuurlijk nog een tikkeltje gezonder ;-). Twee eieren, een eetlepel bakpoeder, een eetlepel olie en 150 gram rozijnen maken de ingrediëntenlijst compleet. Het is extra lekker om de rozijnen even te laten wellen. Ik pak een bakje water en leg de rozijnen hier minimaal een kwartiertje in. Dit voorkomt dat er straks harde en droge rozijnen in de kwarkbollen zitten.

Zo gemakkelijk kan het zijn

Tja, een echt recept kan ik het eigenlijk amper noemen! Zo gemakkelijk is het om deze proteïnerijke hapjes te maken. Een heus ‘mik en mix-recept’ zou je haast kunnen zeggen. Ik ‘mik’ alle ingrediënten in een beslagkom en mix deze met een mixer met deeghaken door elkaar. Met de hand kneden kan ook…ik houd echter niet zo van vieze vingers en laat liever de mixer het vuile werk opknappen. De rozijnen voeg ik overigens wel op het einde pas toe. Zeg ik dit te laat? Sorry! De volgende keer eerst even het hele recept lezen voor je begin met bakken, hihi. Al is het geen ramp hoor, het voorkomt alleen dat alle rozijnen op een kluitje zitten.

Met een ijsbolletjeslepel, ijslepel, ijsbolletjestang…hoe heet zo’n ding? Nou ja, je begrijpt wat ik bedoel. Met zo’n lepel dus maak ik bolletjes van het beslag. Deze leg ik met wat tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. De bakplaat schuif ik een half uur in de oven. Deze is 175 graden. Maak je gebruik van een heteluchtoven haal dan 10% van de temperatuur af. Controleer eventueel of de kwarkbollen klaar zijn: steek een satéprikker in een van de bollen en als deze er droog weer uit komt zijn de kwarkbollen klaar!

Et voila: kind kan de was doen! Dat was gemakkelijk hè… Nu kun je heerlijk zonder schuldgevoel genieten van je eigen homemade snack. Lekker voor in de lunchbox! Bovendien is dit ook een ideale snack voor na het sporten. Niet heel erg vet, wel lekker zoet en met de nodige proteïnen. Die zijn dan weer goed voor de spieropbouw.

Wat is jouw favoriete after-sport snack? Maak je ook graag je eigen snacks of haal je ze het liefste kant en klaar in de supermarkt? Er is tegenwoordig ook zoveel te krijgen! Volg jij me al op Instagram of Facebook? Ik vind het heel leuk als je het daar laat weten als je een van mijn recepten hebt gemaakt!

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.