Handige hapjes

Handige hapjes: groententornado’s

Vorige week deelde ik al de handige pizzarolls met jullie. Nu is het tijd voor een hapje met iets meer groenten! Ik ben zelf verzot op aubergine, en verwerk dat dan ook graag in een gerecht. Deze keer is het tijd voor een groentenhapje met wortel en aubergine. Vanwege de spiraalvorm heb ik ze de naam groententornado’s gegeven.

Snijden

Eerst snijd ik de groenten. Ik heb een winterpeen en een aubergine die ik met een dunschiller in dunne plakken snijd. Met een mandoline werken kan natuurlijk ook! Van beide groenten gebruik ik ongeveer de helft. De groenten leg ik op een bord naast de snijplank waar ik de tornado’s ga opmaken zodat ik ze gemakkelijk kan pakken.

                                           

Opbouwen

Erna pak ik een plakje bladerdeeg. Deze snijd ik doormidden. Ik gebruik in totaal een heel pakje van 10 plakjes bladerdeeg. Een helft van het plakje leg ik op een snijplank. Hier leg ik een paar plakken wortel en aubergine op. Ik top het af met wat geraspte kaas en leg de tweede helft van het plakje bladerdeeg er bovenop. Dan rol ik het geheel op. De opgerolde tornado’s zet ik in een ingevette muffinvorm.

Bakken

Als alle tien de groententornado’s in de muffintray staan klop ik een ei los met wat peper en zout. Hiermee besmeer ik de tornado’s. Ik bestrooi ze met Italiaanse kruiden en een beetje geraspte kaas en dan gaan ze de oven in. Ik begin met 20 minuten bakken op 210 graden Celcius. Ik haal de tornado’s even uit de oven en draai ze om. Vervolgens gaan ze nog 10-15 minuten de oven in. Haal de groententornado’s uit de oven en laat ze afkoelen.

De volgende vrijmibo is zeker geslaagd met deze lekkere hapjes!

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.