Handige hapjes

Halloween dessert: griezelige chocolademousse

Als het oktober is dan begint het bij mij te kriebelen hoor….! Niet van de spinnen die door het bos lopen, maar de feestdagen komen eraan. De eerste feestdag die op komst is, is natuurlijk Halloween. Lekker griezelen, ik heb er zin in hoor! Bij een griezelfeest horen natuurlijk ook enge hapjes. Dit Halloween dessert is zo gemaakt en ziet er superleuk uit! Ideaal om te snoepen tijdens een enge film… Of gewoon als toetje, dat kan natuurlijk ook. Met deze griezelige chocolademousse scoor je zeker hoge ogen tijdens Halloween. Daar zullen de spookjes ongetwijfeld met volle teugen van genieten!

Afdrukken

Halloween dessert - Griezelige chocolademousse

Gang Nagerecht
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten

Equipment

  • oven

Ingrediënten

  • 500 gram Chocolademousse
  • 4 Oreokoekjes
  • 2 plakjes Bladerdeeg
  • Decoratiestift chocolade
  • 1 snufje Kaneel
  • 2 tl Suiker
  • evt. Melk of ei om bladerdeeg te bestrijken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd of steek uit de plakjes bladerdeeg 4 grafzerken.
  • Prik ze in met een vork.
  • Bestrijk de grafzerken met opgeklopt ei of wat melk.
  • Bestrooi met wat suiker en kaneel.
  • Leg de grafzerken op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal ondertussen de Oreokoeken uit elkaar.
  • Het witte midden gebruik je niet: snoep het op of gooi het weg.
  • Verkruimel de koeken fijn.
  • Verdeel de chocolademousse over vier glazen.
  • Leg de koekkruimels er bovenop.
  • Als de grafzerken uit de oven zijn en afgekoeld zijn, schrijf je er met een decoratiestift RIP op.
  • Steek de grafzerken in de glazen met chocolademousse en koekkruimels.
  • Durf jij het op te eten?

Dit griezelige dessert staat natuurlijk fantastisch op een tafel vol hapjes voor Halloween. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik deelde al eerder heerlijke Halloween hapjes, zodat je inspiratie genoeg op kunt doen! Zet een tafel vol met hapjes en kijk wie er als eerste iets durft te pakken, haha.

Wil je dit recept, voor zover je het een recept kunt noemen…haha, bewaren op een van je borden op Pinterest? Je kunt daar onderstaande afbeelding voor gebruiken.

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

Bezoek aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam: een ideaal herfstvakantie-uitje

De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More

1 maand ago

Heerlijke herfstkoekjes met Pumpkin Chai

Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More

1 maand ago

Origineel gepersonaliseerd cadeau: ketting voor je geboortemaand

Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More

2 maanden ago

Fleurige rondvaart door Amsterdam met de Flowerboat

De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More

3 maanden ago

Met Boekenvoordeel op de Blogboot

Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More

6 maanden ago

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

8 maanden ago

This website uses cookies.