Categories: Food

Gezond ontbijt met appel-kaneelswirls

Een warm ontbijt, daar kan ik in de herfst en de winter echt enorm van genieten. Helemaal als het een beetje lijkt op een appeltaartje, haha. Deze appel-kaneelswirls smaken niet alleen heerlijk, ze zijn ook nog eens gezond! De appel zorgt natuurlijk voor wat vitaminen, maar ook de kaneel is super gezond! Een prima start van de dag dus. Zo is kaneel een antioxidant: het gaat veroudering van het lichaam tegen. Daarnaast heeft het een ontstekingsremmende werking. Met name als je last hebt van keelontsteking, gevoelige darmen of verkoudheid kan kaneel hier verlichting bij geven. Ideaal in de koudere maanden van het jaar dus! Ook als je af wil vallen is kaneel een goede toevoeging van je maaltijden. Kaneel zorgt er namelijk voor dat koolhydraten langzamer worden opgenomen in je lichaam. Hierdoor heb je minder pieken in je bloedsuikerspiegel, en ook minder trek in snacks. Doordat kaneel een gevoel van verzadiging heeft heb je ook minder behoefte aan snacks tussendoor. Kortom: als je de dag begint met dit gezonde ontbijt ben je dus goed bezig!

Afdrukken

Gezonde kaneel-appelswirls

Een heerlijk gezond en eiwitrijk ontbijt. Ideale start van de dag in de koudere maanden.
Gang eiwitrijk, gezond, Ontbijt
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten

Equipment

  • 1 Muffintray

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 80 gram magere Griekse yoghurt
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 10 gram whey vanille
  • 15 gram water
  • 1 kleine appel
  • handje rozijnen
  • 1 tl kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de bloem, bakpoeder en speculaaskruiden door elkaar.
  • Roer dit mengsel door de Griekse yoghurt.
  • Rol het mengsel uit tot een lap van 0,5 cm dik.
  • Meng vervolgens de whey met het water.
  • Besmeer de lap deeg hiermee. Snijd de lap deeg in repen van zo'n 3 / 4 cm breed.
  • Snijd de appel in dunne plakjes in dezelfde breedte als de repen deeg.
  • Beleg de deegreepjes met de appelplakjes. Bestrooi met de rozijnen en kaneel.
  • Rol het deeg op tot kleine rolletjes.
  • Spray een muffinvorm in met bakspray (of vet in met boter).
  • Zet de rolletjes, met de open kant naar boven (en beneden...) in de muffintray.
  • Zet de tray in het midden van de oven, en laat in zo'n 15 minuten goed gaar worden.

Zo zie je maar: dit heerlijke ontbijt staat in no time op tafel! Terwijl het gerecht in de oven staat, kun jij jezelf ondertussen klaar maken voor de dag. Als je ‘s ochtends niet zoveel tijd hebt, kun je er ook voor kiezen om het ontbijt de avond van tevoren te maken, en in de ochtend nog even op te warmen in de oven. De swirls kun je ook invriezen. Haal ze dan de avond van tevoren uit de diepvries en warm nog 5 minuten op 180 graden op in de oven. Zo heb je altijd een lekker en voedzaam ontbijtje bij de hand!

Klinkt dit recept lekker, en wil je dit bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor. Kijk ook eens bij een van de andere gezonde ontbijtjes op mijn blog voor nog meer ontbijtinspiratie!

 

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.