Food

Diner in Sinterklaas stijl

In deze tijd van het jaar is het bij ons thuis Sinterklaas wat de klok slaat. Het liefst wordt er ontbeten met marsepein, geluncht met chocoladeletters en ‘s avonds eten ze het liefste kruidnoten. Aangezien we tonnetjerond zullen zijn als we dat de hele tijd dat Sinterklaas in Nederland is vol gaan houden hoef ik je vast niet te vertellen. Al kun je in het avondeten prima kruidnoten verwerken! Wat denk je van gehaktballen met kruidnoten erin? Echt een aanrader hoor! Met een leuk roetveegpietje erbij is er een prima avondmaaltijd van te maken. Lees snel verder voor het recept.

Diner met kruidnoten

Normaliter maak ik gehaktballen door gehakt te mengen met kruiden, ei en paneermeel. Hmz…in kruidnoten zitten natuurlijk al behoorlijk wat kruiden, en door de structuur zou je het paneermeel hierdoor kunnen vervangen. Weet je wat? We doen het gewoon!

Voor dit recept gebruik ik 500 gram gehakt. Mijn voorkeur gaat uit naar half om half gehakt. Belangrijk is in ieder geval dat er opgekruid gehakt als basis gebruikt wordt. Daarnaast gaat er maar liefst 120 gram kruidnoten in de gehaktballen! Een sjalotje, een eitje, peper, zout en 100 ml versgeperst sinaasappelsap en het rollen van de ballen kan beginnen!

Eerst verkruimel ik de kruidnoten. Verkruimeldnoten dus in dit geval, haha. Hierna meng ik deze door het gehakt. Het sjalotje versnipper ik, waarna ik dit met zout, peper en een eitje goed door elkaar meng tot het een geheel is. Ten slotte maak ik er 12 gehaktballen van. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meer ballen te maken. Als je ze wat kleiner maakt kan dit prima. Ze zijn dan perfect voor op de Sinterklaas borrelplank bijvoorbeeld!

Als alle ballen gerold zijn is het tijd om te bakken. Eerst smelt ik wat boter in de pan. Vervolgens leg ik hier de gehaktballen in. Nadat ik ze even rondom heb gegaard giet ik het sinaasappelsap erbij. Na 10-15 minuutjes doorgaren zijn de balletjes klaar!

Van witlof maak ik een kraag van de Piet op het bord. Hier zet ik een aardappel in de schil bovenop. Een halve rode ui, even gebakken, doet dienst als pietenbaret. Een steeltje rozemarijn als veer maakt het helemaal af! Met wat geraspte wortels die we van Ozosnel mogen gebruiken erbij, en wat kruidnoten er overheen verkruimeld hebben we een heerlijk diner in Sinterklaas stijl!

Echt een aanrader voor Pakjesavond, of gewoon omdat je zin hebt om eens iets anders dan anders te eten. Liever ontbijten in Sinterklaas stijl? Kijk dan hier eens!

Wil je dit recept graag bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik dan onderstaande foto hiervoor.

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

4 weken ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

1 maand ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.