Het was Tweede Kerstdag 2001, ik weet dat nog zo goed... Nee, er is geen…
Hoewel ik zelf sinds een paar jaar juist wel weer vlees eet, zijn er steeds meer mensen die bewust minder vlees eten. Wij eten zelf ook lang niet iedere dag vlees hoor. Toen ik 20 jaar geleden stopte met vlees eten waren er nog niet zoveel vleesvervangers te krijgen. Een vegetarische burger, groenteschijf en een vegetarische schnitzel…dat was het wel zo’n beetje. De laatste jaren is er echt een opmars qua vegetarische producten te vinden in de supermarkt. Sinds kort is er een nieuw product op de markt: pulled oats. Zoals de naam al zegt, is havermout een belangrijk bestanddeel van deze vleesvervanger. Het is een 100% plantaardige eiwitbron waar maar vijf ingrediënten in zitten. Haver, tuinbonen, erwten, olie en een klein beetje zout zijn de enige bestanddelen van de pulled oats. Sowieso vind ik het wel fijn als er maar weinig ingrediënten in een product zitten, dan kan er ook minder rommel in zitten natuurlijk. Ik mocht de pulled oats proberen en maakte er een heerlijke chili sin carne van!
Echt een heerlijke, eiwitrijke maaltijd. Naast dat het gezond is, vult het ook heel goed. Ik vind de oats een prima eiwitbron als onderdeel van de maaltijd. Het lijkt zowel qua smaak als structuur niet op vlees, dat is echter ook niet wat ik verwacht van de oats dus voor mij maakt dat niet zoveel uit. Sowieso lekker om een keer te proberen!
Wil je dit recept bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande foto voor.
Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More
Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More
Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More
Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More
Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More
Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More
This website uses cookies.