Food

Chili sin carne met Pulled Oats

Hoewel ik zelf sinds een paar jaar juist wel weer vlees eet, zijn er steeds meer mensen die bewust minder vlees eten. Wij eten zelf ook lang niet iedere dag vlees hoor. Toen ik 20 jaar geleden stopte met vlees eten waren er nog niet zoveel vleesvervangers te krijgen. Een vegetarische burger, groenteschijf en een vegetarische schnitzel…dat was het wel zo’n beetje. De laatste jaren is er echt een opmars qua vegetarische producten te vinden in de supermarkt. Sinds kort is er een nieuw product op de markt: pulled oats. Zoals de naam al zegt, is havermout een belangrijk bestanddeel van deze vleesvervanger. Het is een 100% plantaardige eiwitbron waar maar vijf ingrediënten in zitten. Haver, tuinbonen, erwten, olie en een klein beetje zout zijn de enige bestanddelen van de pulled oats. Sowieso vind ik het wel fijn als er maar weinig ingrediënten in een product zitten, dan kan er ook minder rommel in zitten natuurlijk. Ik mocht de pulled oats proberen en maakte er een heerlijke chili sin carne van!

Afdrukken

Chili sin carne met pulled oats

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord vegetarisch
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 pak pulled oats
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram gezeefde tomaten
  • 300 ml water
  • 1 groenteboullionblokje
  • 300 gram kidneybonen
  • 150 gram maïs
  • 1 tl azijn
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el paprikapoeder
  • 1/2 tl cacaopoeder
  • zout
  • peper
  • 4 el Crème fraîche of Griekse yoghurt
  • 2 handjes nachochips

Instructies

  • Laat de maïs en de bonen goed uitlekken.
  • Snijd de ui en de knoflook fijn.
  • Verhit de olie op middelhoog vuur en bak de knoflook en ui tot de ui goudbruin kleurt.
  • Voeg de komijn, paprika, cacao een azijn hieraan toe.
  • Doe ook de bonen, de maïs en de gezeefde tomaten in de pan.
  • Voeg het water toe.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Laat het geheel sudderen tot het zacht geworden is.
  • Roer de pulled oats er doorheen en laat even opwarmen.
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Schep de chili sin carne op een bord of in een schaaltje.
  • Per persoon schep je er 2 eetlepels crème fraîche of Griekse yoghurt op.
  • Serveer de chili met een handje nacho's.
  • Eet smakelijk!

Echt een heerlijke, eiwitrijke maaltijd. Naast dat het gezond is, vult het ook heel goed. Ik vind de oats een prima eiwitbron als onderdeel van de maaltijd. Het lijkt zowel qua smaak als structuur niet op vlees, dat is echter ook niet wat ik verwacht van de oats dus voor mij maakt dat niet zoveel uit. Sowieso lekker om een keer te proberen!

Wil je dit recept bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande foto voor.

 

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

Bezoek aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam: een ideaal herfstvakantie-uitje

De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More

1 maand ago

Heerlijke herfstkoekjes met Pumpkin Chai

Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More

2 maanden ago

Origineel gepersonaliseerd cadeau: ketting voor je geboortemaand

Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More

2 maanden ago

Fleurige rondvaart door Amsterdam met de Flowerboat

De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More

3 maanden ago

Met Boekenvoordeel op de Blogboot

Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More

6 maanden ago

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

8 maanden ago

This website uses cookies.