Food

Bak zelf gemakkelijk en snel heerlijke worstenbroodjes!

Alaaf! Het is alweer bijna carnaval. Vijf dagen waarin er veel gestapt gaat worden. Heerlijk hossen, dansen en zingen en ondertussen ook lekker een biertje drinken. Waar de een dit prima kan matigen heeft de ander daar wat meer moeite mee. Een ‘goeie bodem’ zoals wij zeggen, is een prima basis voor een dagje carnaval vieren. Om het nu echt lekker Brabants te maken kan die bodem eigenlijk alleen maar bestaan uit worstenbroodje! Wat is er nu Brabantser dan een heerlijk warm worstenbroodje? Het maken van worstenbroodjes is echter best wel een karwei. Het deeg moet behoorlijk lang rijzen, waardoor het veel tijd kost. Die tijd heb je natuurlijk niet tijdens carnaval: dan wil je de tijd besteden aan het schminken en omkleden. Eventueel nog even de laatste confetti onder de bank vandaan stofzuigen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Tijd dus om een recept te delen voor een gemakkelijk en snel worstenbroodje. Zo kun je met carnaval iedereen verrassen met een heerlijke hartige snack, en heb jij gelijk een goede bodem om de dagen al feestvierend door te komen!

Waarom moeilijk doen?

Tja, als ik zeg dat ik een gemakkelijk recept ga delen, dan deel ik natuurlijk ook een gemakkelijk recept. De basis is al zo gemakkelijk! Ik haal namelijk alles gewoon kant en klaar. Dat alleen al scheelt een hoop tijd! Ik gebruik een rol pizzadeeg: die benadert de structuur van het worstenbroodjesdeeg het meest van alle kant en klare degen. Daarnaast haal ik een pakje chipolataworstjes. Deze zijn al voorgekruid, wat ook weer heel veel tijd scheelt! Kies hierbij gewoon de worst met de kruiden die je het lekkerst vind smaken. Daarnaast heb je alleen een beetje mosterd en een ei  nodig.

Als het gemakkelijk kan?

Ten eerste rol ik het pizzadeeg uit. Vervolgens snijd ik het in smalle repen: wel breed genoeg om helemaal om de worsten heen te passen. De worsten knip ik met een keukenschaar een beetje in. Het velletje van de worst trek ik er vervolgens helemaal vanaf. De worst zelf snijd ik doormidden. Zo worden de broodjes wat kleiner en kun je deze met meer mensen delen: verbinden doe je ook met carnaval toch? De worsten leg ik op het pizzadeeg. Vervolgens smeer ik er nog een beetje mosterd overheen. Eventueel kun je er ook nog wat kruiden overheen strooien: net wat jou lekker lijkt. Hierna vouw ik de smalle randen over de worst heen waarna ik het pizzadeeg verder om de worst heen rol. Even goed aandrukken en dan kunnen de worstenbroodjes de bakplaat op.

Ik klop een eitje los en besmeer de worstenbroodjes hiermee. Vervolgens gaan ze voor 15-20 minuten in de oven die ik op 190 graden heb voorverwarmd. In die tijd kun jij nog even je carnavalsclubje optrommelen om langs te komen en de koffie vast zetten. Of de eerste biertjes vast openen: net wat jouw voorkeur heeft, haha.

Als de worstenbroodjes mooi bruin zijn geworden haal je ze uit de oven en kun je ze serveren. Zo, jij hebt in ieder geval een goede bodem voor de eerste carnavals dag! En zijn de worstenbroodjes op? Geen punt: in no time heb je er een paar bijgemaakt!

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.