Food

Bak zelf gemakkelijk en snel heerlijke worstenbroodjes!

Alaaf! Het is alweer bijna carnaval. Vijf dagen waarin er veel gestapt gaat worden. Heerlijk hossen, dansen en zingen en ondertussen ook lekker een biertje drinken. Waar de een dit prima kan matigen heeft de ander daar wat meer moeite mee. Een ‘goeie bodem’ zoals wij zeggen, is een prima basis voor een dagje carnaval vieren. Om het nu echt lekker Brabants te maken kan die bodem eigenlijk alleen maar bestaan uit worstenbroodje! Wat is er nu Brabantser dan een heerlijk warm worstenbroodje? Het maken van worstenbroodjes is echter best wel een karwei. Het deeg moet behoorlijk lang rijzen, waardoor het veel tijd kost. Die tijd heb je natuurlijk niet tijdens carnaval: dan wil je de tijd besteden aan het schminken en omkleden. Eventueel nog even de laatste confetti onder de bank vandaan stofzuigen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Tijd dus om een recept te delen voor een gemakkelijk en snel worstenbroodje. Zo kun je met carnaval iedereen verrassen met een heerlijke hartige snack, en heb jij gelijk een goede bodem om de dagen al feestvierend door te komen!

Waarom moeilijk doen?

Tja, als ik zeg dat ik een gemakkelijk recept ga delen, dan deel ik natuurlijk ook een gemakkelijk recept. De basis is al zo gemakkelijk! Ik haal namelijk alles gewoon kant en klaar. Dat alleen al scheelt een hoop tijd! Ik gebruik een rol pizzadeeg: die benadert de structuur van het worstenbroodjesdeeg het meest van alle kant en klare degen. Daarnaast haal ik een pakje chipolataworstjes. Deze zijn al voorgekruid, wat ook weer heel veel tijd scheelt! Kies hierbij gewoon de worst met de kruiden die je het lekkerst vind smaken. Daarnaast heb je alleen een beetje mosterd en een ei  nodig.

Als het gemakkelijk kan?

Ten eerste rol ik het pizzadeeg uit. Vervolgens snijd ik het in smalle repen: wel breed genoeg om helemaal om de worsten heen te passen. De worsten knip ik met een keukenschaar een beetje in. Het velletje van de worst trek ik er vervolgens helemaal vanaf. De worst zelf snijd ik doormidden. Zo worden de broodjes wat kleiner en kun je deze met meer mensen delen: verbinden doe je ook met carnaval toch? De worsten leg ik op het pizzadeeg. Vervolgens smeer ik er nog een beetje mosterd overheen. Eventueel kun je er ook nog wat kruiden overheen strooien: net wat jou lekker lijkt. Hierna vouw ik de smalle randen over de worst heen waarna ik het pizzadeeg verder om de worst heen rol. Even goed aandrukken en dan kunnen de worstenbroodjes de bakplaat op.

Ik klop een eitje los en besmeer de worstenbroodjes hiermee. Vervolgens gaan ze voor 15-20 minuten in de oven die ik op 190 graden heb voorverwarmd. In die tijd kun jij nog even je carnavalsclubje optrommelen om langs te komen en de koffie vast zetten. Of de eerste biertjes vast openen: net wat jouw voorkeur heeft, haha.

Als de worstenbroodjes mooi bruin zijn geworden haal je ze uit de oven en kun je ze serveren. Zo, jij hebt in ieder geval een goede bodem voor de eerste carnavals dag! En zijn de worstenbroodjes op? Geen punt: in no time heb je er een paar bijgemaakt!

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

Bezoek aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam: een ideaal herfstvakantie-uitje

De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More

1 maand ago

Heerlijke herfstkoekjes met Pumpkin Chai

Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More

2 maanden ago

Origineel gepersonaliseerd cadeau: ketting voor je geboortemaand

Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More

2 maanden ago

Fleurige rondvaart door Amsterdam met de Flowerboat

De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More

3 maanden ago

Met Boekenvoordeel op de Blogboot

Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More

6 maanden ago

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

8 maanden ago

This website uses cookies.