Food

Vegetarische shoarma zelf maken

Soms heb je even niet zoveel zin om vlees te eten. Zelf ben ik jarenlang vegetariër geweest, en heb ik tot een paar jaar terug überhaupt geen vlees gegeten. Benieuwd waarom ik nu wel weer vlees eet? Je leest er in deze blog alles over! In de begintijd (lees zo’n 20 jaar geleden) waren er alleen maar vegetarische schnitzels en groenteburgers te koop in de supermarkt. Tegenwoordig heb je volop keuze, en zijn er meer dan voldoende vegetarische opties als je (een dagje) geen vlees wilt eten. Het is echter ook heel goed te doen om zelf een vleesvervanger te maken. Probeer bijvoorbeeld eens om deze vegetarische shoarma zelf te maken! Gemakkelijk om te maken, en het smaakt heerlijk!

Afdrukken

Vegetarische shoarma

Maak zelf gemakkelijk vegetarische shoarma.
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord vegan, vegetarisch
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • oven
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 1 Knolselderij, geschild
  • 3 eetlepels olijfolie
  • naar smaak shoarmakruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden celcius.
  • Snijd de knolselderij in plakken.
  • Snijd de plakken knolselderij vervolgens in reepjes.
  • Besprenkel de reepjes knolselderij met wat olijfolie.
  • Schud er wat schoarmakruiden (of gyroskruiden) overheen.
  • Hussel het geheel door elkaar.
  • Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Schuif dit voor 1,5 uur in de oven.
  • Hussel het elke 20 minuten een keer om zodat alle knolselderij goed gaar wordt.
  • Bak het vervolgens nog even in de pan met een beetje olijfolie en eventueel wat extra kruiden.
  • Eet smakelijk!

Zelf vegetarische shoarma maken

Zoals je ziet is het helemaal niet moeilijk om zelf vegetarische shoarma te maken! Je hebt alleen wat tijd nodig, omdat het vrij lang in de oven moet. Ik zal niet zeggen dat je het verschil niet proeft als je het vergelijkt met een vleesvariant, maar het is zeker een lekker gerecht!

Nog een tip voor het schoonmaken van de knolselderij overigens: snijd de gehele wortelige onderkant er vanaf. Ik heb heel vaak het zand er tussenuit gesneden maar dat is niet te doen! Wat je dan overhoudt stelt uiteindelijk niets voor dus ik zou zeggen: ga voor de gemakkelijke weg!

Serveer de shoarma in een lekker pitabroodje met wat sla en top het af met een (vegan) shoarmasaus! Deze zou je eventueel zelf kunnen maken van wat sojayoghurt met geperste knoflook of knoflookpoeder (naar smaak) en een beetje bieslook. Zo heb je een heerlijke snack, lunch of (met een paar broodjes) avondmaaltijd voor je vegetarische gasten of de meatless monday! Eet jij wel eens een dag geen vlees?

Geniet ervan!

Wil je dit bericht bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande foto voor!

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.