Food

Vegetarische shoarma zelf maken

Soms heb je even niet zoveel zin om vlees te eten. Zelf ben ik jarenlang vegetariër geweest, en heb ik tot een paar jaar terug überhaupt geen vlees gegeten. Benieuwd waarom ik nu wel weer vlees eet? Je leest er in deze blog alles over! In de begintijd (lees zo’n 20 jaar geleden) waren er alleen maar vegetarische schnitzels en groenteburgers te koop in de supermarkt. Tegenwoordig heb je volop keuze, en zijn er meer dan voldoende vegetarische opties als je (een dagje) geen vlees wilt eten. Het is echter ook heel goed te doen om zelf een vleesvervanger te maken. Probeer bijvoorbeeld eens om deze vegetarische shoarma zelf te maken! Gemakkelijk om te maken, en het smaakt heerlijk!

Afdrukken

Vegetarische shoarma

Maak zelf gemakkelijk vegetarische shoarma.
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord vegan, vegetarisch
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • oven
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 1 Knolselderij, geschild
  • 3 eetlepels olijfolie
  • naar smaak shoarmakruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden celcius.
  • Snijd de knolselderij in plakken.
  • Snijd de plakken knolselderij vervolgens in reepjes.
  • Besprenkel de reepjes knolselderij met wat olijfolie.
  • Schud er wat schoarmakruiden (of gyroskruiden) overheen.
  • Hussel het geheel door elkaar.
  • Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Schuif dit voor 1,5 uur in de oven.
  • Hussel het elke 20 minuten een keer om zodat alle knolselderij goed gaar wordt.
  • Bak het vervolgens nog even in de pan met een beetje olijfolie en eventueel wat extra kruiden.
  • Eet smakelijk!

Zelf vegetarische shoarma maken

Zoals je ziet is het helemaal niet moeilijk om zelf vegetarische shoarma te maken! Je hebt alleen wat tijd nodig, omdat het vrij lang in de oven moet. Ik zal niet zeggen dat je het verschil niet proeft als je het vergelijkt met een vleesvariant, maar het is zeker een lekker gerecht!

Nog een tip voor het schoonmaken van de knolselderij overigens: snijd de gehele wortelige onderkant er vanaf. Ik heb heel vaak het zand er tussenuit gesneden maar dat is niet te doen! Wat je dan overhoudt stelt uiteindelijk niets voor dus ik zou zeggen: ga voor de gemakkelijke weg!

Serveer de shoarma in een lekker pitabroodje met wat sla en top het af met een (vegan) shoarmasaus! Deze zou je eventueel zelf kunnen maken van wat sojayoghurt met geperste knoflook of knoflookpoeder (naar smaak) en een beetje bieslook. Zo heb je een heerlijke snack, lunch of (met een paar broodjes) avondmaaltijd voor je vegetarische gasten of de meatless monday! Eet jij wel eens een dag geen vlees?

Geniet ervan!

Wil je dit bericht bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande foto voor!

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

Bezoek aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam: een ideaal herfstvakantie-uitje

De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More

1 maand ago

Heerlijke herfstkoekjes met Pumpkin Chai

Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More

2 maanden ago

Origineel gepersonaliseerd cadeau: ketting voor je geboortemaand

Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More

2 maanden ago

Fleurige rondvaart door Amsterdam met de Flowerboat

De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More

3 maanden ago

Met Boekenvoordeel op de Blogboot

Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More

6 maanden ago

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

8 maanden ago

This website uses cookies.