Vroeger gingen we, als de herfst begon, vaak met het hele gezin gezellig de lichtjesroute…
Als je door Eindhoven loopt zie je veel hoge gebouwen staan. Zou het niet tof zijn om op grote hoogte te genieten van een hapje of een drankje en zo over de stad uit te kunnen kijken? Ik heb goed nieuws voor je: dat kan!
Op de Vestdijk, in de Groene Toren, zit namelijk restaurant en skybar Vane. Vane is Engels voor vaan, hiermee wordt in dit geval een windvaan bedoeld. Je hebt vanuit de skybar namelijk een panoramisch uitzicht over de stad Eindhoven. Je kunt alle windrichtingen in kijken. De cocktailkaart is ook ingericht aan de hand van de vier windrichtingen.
Als je beneden de Groene Toren binnenstapt kom je in de entree van het Eindhovense NH Collection Hotel. Vanuit de entree pak je de lift naar de 13e verdieping, de laatste verdieping loop je per trap. Je komt dus uit op de 14e verdieping van het hotel. Zodra je deze etage bereikt zie je het al: wat een prachtig uitzicht! Ik weet niet waar ik moet kijken, zo gaaf is dit!
Maar goed, Vane is een cocktailbar. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet minstens één cocktail uit ga proberen. Tess Posthumus, afgelopen jaar vierde geworden in de International Bartender of the Year verkiezing, bedacht een groot aantal cocktails die op de kaart staat.
Alles ziet er zo lekker uit! Na even twijfelen ga ik voor de Sbagliato. Een mix van rode vermouth, Campari en prosecco. Vriendlief kiest voor de Tessmanian Devil, een pittige cocktail met onder andere gin en Tabasco. Zodra de cocktails op tafel staan voel ik me nog gelukkiger worden dan ik al was: het zijn ware plaatjes!
Buiten zitten is heerlijk en de Brabantse nazomer zorgt overdag voor heerlijke temperaturen. Wat later op de avond begint het toch wat harder te waaien. We gaan binnen zitten en bekijken de cocktailkaart nogmaals. Ik ga nu voor de Dutching Cherries. Een heerlijke combinatie van jenever, diverse chocolade likeuren en enkele kersenlikeuren. Ergens doet me dit denken aan een kersenbonbon. Hoe dan ook: een feestje in de mond, en wederom een lust voor het oog.
Vriendlief kiest voor de Postduif. Een cocktail met onder andere rum, Ceylonthee likeur, ananassiroop en limoensap. Met name de gegrilde ananassiroop zorgt voor een ware smaaksensatie!
Op de kaart zien we ook diverse heerlijke hapjes staan. Of ze net zo lekker smaken als ze beschreven zijn willen we natuurlijk wel even testen. We nemen letterlijk de proef op de som. We bestellen gefrituurde krabpoten en inktviskroketten. Wat een genot! Met name de inktviskroketten zijn een feestje in je mond. Iets met een engeltje en een tong geloof ik ;-)… De zwarte vulling ziet er bijzonder uit, de smaak is nog specialer. Als je van inktvis houdt echt een aanrader!
We bestellen nog een kopje koffie. Nou ja, een kopje koffie… De koffie wordt geserveerd met een plateau met melk en suiker en….macarons! Als je me ergens blij mee kunt maken zijn het wel macarons! Een schot in de roos dus, haha. Ik maak nog één foto van de prachtige zonsondergang en besluit: hier gaan we zeker nog een keer eten. Ik ben benieuwd naar de kookkunsten van chefkok Casimir Evens en kom graag een keer terug!
De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More
Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More
Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More
De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More
Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More
Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More
This website uses cookies.