Food

Tip voor de borrelplank: kerststerren van kaas

You had me at cheese! Van een lekker stukje kaas kan ik echt enorm genieten. Van een kaasplankje tot een ouderwetse tosti: je maakt me er heel blij mee. Op een lekkere borrelplank mag een lekker stukje kaas dan ook niet ontbreken. Daarnaast vind ik het ook leuk om hapjes te maken waar kaas in zit. Wat denk je bijvoorbeeld van deze lekkere makkelijke focaccia met kaas en ui?

Zo lekker, en zeker een succes op de borrelplank! Met kerst is het natuurlijk leuk om de borrelplank een beetje in kerststijl aan te kleden. Nu vind ik dat een kerstster heel goed bij de kerstdagen past. Door de kerstster wisten de drie koningen immers waar de stal stond waar Jezus geboren is. Daarnaast staat het ook gewoon lekker feestelijk op de borrelplank. Deze kerststerren hebben een basis van bladerdeeg, ik heb voor verschillende toppings gekozen. Naast de kaas, maak ik ook gebruik van lekkere kruiden. Heel smaakvol!

Makkelijk hapje voor kerst

Met bladerdeeg is het altijd al heel makkelijk om een lekker hapje te maken. Met weinig extra’s zet je dan al iets leuks op tafel. Dit keer kies ik ervoor om verschillende sterren uit een paar plakjes bladerdeeg te steken. Van sneeuwsterren tot gewone sterren: het past allemaal bij een lekker winterse borrelplank! De uitgestoken sterren leg ik op een met bakpapier beklede bakplaat. De sterren besmeer ik vervolgens met een beetje opgeklopt ei. Ik kies ervoor om de grote sterren te bestrooien met geraspte kaas. De kleinere sterren bestrooi ik met Italiaanse kruiden, en andere sterren weer met een beetje tafelgoud. Dat is een gezonder alternatief voor zout. Bovendien ziet het er door de kleur gelijk lekker feestelijk uit!

De bakplaat schuif ik in de oven. Deze heb ik op 180 graden voorverwarmd. Na een kwartiertje zijn de sterren klaar en kun je ze uit de oven halen. Zowel warm als koud zijn ze heel erg lekker. Deze sterren smaken prima op een borrelplank, maar ook als croutons in de soep smaken ze super! Leg ze in een cirkel op een bord, en je hebt een heerlijke eetbare kerstkrans.

Dit makkelijke recept voor op de borrelplank voor kerst kun je bewaren op een van je borden op Pinterest. Met onderstaande foto gaat dat heel gemakkelijk!

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

2 maanden ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.