Feestdagen

Pompoenmuffins bakken voor Halloween

Met Halloween in het vooruitzicht en het herfstige weer buiten krijg ik altijd zin om te gaan bakken. Bakken in Halloween-thema vind ik super leuk om te doen, en de meiden snoepen er graag van! Vorig jaar deelde ik al een recept van een spooky brownie: succes gegarandeerd! Dit keer deel ik een wat gezonder recept met jullie. We gaan pompoenmuffins bakken…want ja, als er een soort groente is die bij Halloween hoort, dan is het toch wel pompoen!

Pompoenmuffins bakken

Voor dit recept heb je, op de pompoen na, veel ingrediënten al gewoon in huis denk ik. Om zes gezonde muffins te bakken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram pompoenblokjes (deze kun je bij veel supermarkten kant-en-klaar kopen. Je vindt ze dan in de koeling of de diepvries)
  • 150 gram bloem
  • 1 flinke dessertlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 125 gram melk
  • 2,5 eetlepel honing
  • Handje pecannoten

Begin met het gaar koken van de pompoenblokjes. Een minuut of 10 koken is genoeg. De blokjes zijn dan zacht genoeg om te kunnen pureren. Je kunt natuurlijk ook een hele pompoen gebruiken. Snijd deze dan doormidden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Weeg 200 gram af en kook dit dan in 10 minuutjes gaar. Giet het af, en pureer het geheel met een staafmixer tot een puree.

In een kom meng je de bloem, speculaaskruiden, bakpoeder en het zout door elkaar. In een andere kom klop je het ei los. Vervolgens meng je dit met de melk en de honing. Roer dit door de droge producten die je eerder door elkaar gemengd hebt.

Vervolgens hak je de pecannoten fijn. Dit gaat het gemakkelijkst door een handje op een schone theedoek te leggen, de theedoek dubbel te vouwen en er met een deegroller even op te slaan of flink overheen te rollen.

Ten slotte meng je de pompoenpuree en de pecannoten door het mengsel heen. Eventueel kun je nog een handje rozijnen toevoegen als je van een extra zoetje houdt.

Vet de muffinvorm in. Ik vind het altijd fijn om hier een bakspray voor te gebruiken. Zo verdeelt het vet zich gelijkmatig over de vorm. De bakvorm die ik gebruik is een pompoenvorm van Wilton, deze bakvorm is echter ook heel geschikt voor Halloween! Als laatste giet ik het beslag in de muffinvorm. Deze zet ik 25/30 minuten in het midden van de oven. Die heb ik op 170 graden voorverwarmd. Prik na 25 minuten even met een satéprikker in de muffins om te kijken of ze al gaar zijn. Komt de prikker er droog uit, dan zijn de muffins gaar!

Even afkoelen, en het griezelen kan beginnen hoor!

Vier jij thuis Halloween? Door de kids zich te laten verkleden en het een beetje eng aan te kleden thuis heb je zo een heel gaaf Halloweenfeestje voor thuis! Maak er wat leuke hapjes bij, en het feest is compleet! Door met de zoekfunctie op Halloween te zoeken kom je veel leuke knutsels en recepten tegen, waar je zeker succes mee zal hebben!

Wil je dit recept bewaren op een van jouw Pinterest-borden? Daar kun je onderstaande foto voor gebruiken!

Deel deze post via
Myrthe

View Comments

  • Ohhh dit recept klinkt echt heel lekker! Die ga ik zeker bewaren om met de meiden een keer te maken! Ik ben echt dól op pompoen!

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

4 weken ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

1 maand ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.