Categories: FoodGezond

Makkelijke en gezonde pompoensoep met paprika

Het is weer herfst! Dat betekent dat een van mijn favoriete groenten weer volop in het seizoen is: de pompoen. Hij staat lekker decoratief op tafel of in de tuin. Helemaal leuk als je er ook een Halloween-pompoen van maakt! Met een kaarsje erin brengt dat gelijk een hele leuke sfeer in huis. Naast het decoratieve aspect, vind ik een pompoen ook altijd erg lekker om mee te koken of te bakken. Het geeft wat mij betreft echt een heerlijk herfstgevoel en een lekker zoetje aan het eten. In pompoen zit veel vitamine C, kalium en het bevat veel vezels. Heel goed dus, om in de herfst een extra boost voor je gezondheid te krijgen. Ook krijgt je huid een enorme boost van het eten van pompoen: het verzacht je huid en gaat de effecten van huidveroudering tegen. Dat klinkt als muziek in de oren toch!? Een goede reden om een lekker recept met pompoen te delen met jou! Tot mijn schrik zag ik dat een recept voor pompoensoep ontbreekt op mijn site. Hierom deel ik nu het recept voor een makkelijke en gezonde pompoensoep met paprika met je. Gezond, smaakvol en een beetje pittig waardoor het net voor dat beetje extra warmte zorgt in de winter!

Afdrukken

Makkelijke en gezonde pompoensoep met paprika

Een heerlijk gerecht voor de herfst. Pompoensoep met paprika...lekker met een beetje pit! Ideaal als verwarmend gerecht na een heerlijke boswandeling....
Gang herfst, Hoofdgerecht, lunch
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Staafmixer
  • Soeppan
  • Snijplank / mes

Ingrediënten

  • 1 middelgrote pompoen (zo'n 1200 gram)
  • 500 gram zoete puntpaprika
  • 2 gele uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels tijm
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 4 bouillonblokjes (ik gebruik 2 kippen- en 2 groentenbouillon)
  • water
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Snipper de ui en pers de teentjes knoflook.
  • Warm de olijfolie op in de soeppan.
  • Fruit hierin de ui en de knoflook rustig aan.
  • Snijd ondertussen de pompoen in kleine stukken. Je hoeft hem niet te schillen, even wassen is voldoende.
  • Voeg de stukjes pompoen toe aan de pan en bak even mee.
  • Snijd ook de paprika in kleine stukken.
  • Bak ook deze even mee met de pompoen, ui en knoflook.
  • Voeg de kruiden toe.
  • Verkruimel de bouillonblokjes over de gebakken groenten.
  • Vul de pan met water tot de groenten net onder staan.
  • Breng het geheel aan de kook, en laat 20 minuten doorkoken.
  • Pureer de soep vervolgens met de staafmixer.
  • Genieten maar!

Schep de soep in een soepkom en doe er wat lekkere toppings overheen. Ik vind het heerlijk om er een schepje Griekse yoghurt in te doen. Vervolgens strooi ik wat pompoenpitten of, in dit geval, een beetje Salad Topper Garlic & Chili van Good4U overheen. Lekker voor wat extra proteïnen en een boost aan de smaak.

Wil je deze herfst graag deze heerlijke en gezonde pompoensoep maken? Bewaar het recept dan, met onderstaande foto, op een van je borden op Pinterest.

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

4 weken ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

1 maand ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.