Food

Makkelijk dessert: Banaanschuitjes

Wil je uitpakken met het diner, en heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit dessert zeker een goed idee! Doordat ik kant en klare gebaksbodems gebruik, bespaar ik een hoop tijd. De smaak is top, dus daar lever ik niet op in als ik voor kant en klaar ga. Bovendien ben je, tijdens het voorbereiden van een diner, al lang genoeg bezig in de keuken. Een makkelijk dessert wat goed voor te bereiden is biedt dan uitkomst! Nu vind ik de combinatie van banaan met chocolade heerlijk, en met de pindakaas erbij heb je helemaal een topper te pakken! Hier vroegen de meiden na het eerste dessert al of ze er nog eentje mochten. Het valt dus goed in de smaak.

Afdrukken

Makkelijk dessert: banaanschuitjes

Lekker en makkelijk dessert met banaan, chocolade, pindakaas en een heerlijke gebaksbodem. Goed voor te bereiden waardoor je tijdens het diner niet meer in de keuken hoeft te staan!
Gang dessert, Gebak
Bereidingstijd 15 minuten
Koelen 30 minuten
Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 1 verpakking Jos Poell Roomboter Gebaksbodems (6 stuks)
  • 6 eetlepels pindakaas (ik gebruik de variant met dadel en kaneel van De Pindakaaswinkel)
  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram roomboter (of BlueBand alternatief voor roomboter)
  • 2 bananen

Instructies

  • Haal de gebaksbodems uit de verpakking.
  • Besmeer de bodems met een eetlepel pindakaas.
  • Snijd de banaan vast in plakjes.
  • Smelt vervolgens de chocolade au bain marie.
  • Dit doe je door een pan met een laagje water aan de kook te brengen.
  • Hier zet je een hittebestendig schaaltje bovenop.
  • Breek de chocolade in blokjes en stop deze in het schaaltje.
  • Al roerende laat je de chocolade smelten.
  • Vervolgens roer je de boter in blokjes hier doorheen.
  • Giet de chocolade over de pindakaas.
  • Leg de plakjes banaan hier trapsgewijs bovenop.
  • Zet de taartjes minimaal een half uur in de koelkast zodat de chocolade kan stollen.
  • Haal de taartjes een paar minuten voor het serveren uit de koelkast.
  • Eet smakelijk!

Je ziet: deze desserts zijn heel makkelijk om te maken. Ideaal om bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner te serveren. Leg dan een kerstkransje bovenop zodat het er nog kerstiger uit ziet. Met Pasen decoreer je dit makkelijke dessert met een paaseitje en zo kun je het met een kleine twist eigenlijk altijd serveren, ideaal!

Een ander makkelijk dessert wat altijd een succes is, is deze Licor 43 tiramisu. Wel een echt ‘grote-mensen-toetje’. Het is echter net zo makkelijk om te maken zodat je zonder stress kunt genieten van een heerlijk dessert.

Wil je dit recept bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande foto voor.

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

Bezoek aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam: een ideaal herfstvakantie-uitje

De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More

1 maand ago

Heerlijke herfstkoekjes met Pumpkin Chai

Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More

2 maanden ago

Origineel gepersonaliseerd cadeau: ketting voor je geboortemaand

Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More

2 maanden ago

Fleurige rondvaart door Amsterdam met de Flowerboat

De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More

3 maanden ago

Met Boekenvoordeel op de Blogboot

Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More

6 maanden ago

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

8 maanden ago

This website uses cookies.