Food

Deftig bier drinken met vriendinnen

Er is een nieuw restaurant geopend in Helmond. En wat voor één! Gastblogger Erika ging met een paar vriendinnen voorproeven.

Aap uit de mouw

Op maandag 9 september jl. kwam de aap letterlijk uit de mouw. Die dag opende restaurant de Deftige Aap haar deuren. Na maanden van voorbereidingen is het oudste pand van Helmond eindelijk open voor publiek. Op de Markt 14, in het centrum van Helmond, ben je van harte welkom voor een
lunch, diner of gewoon een lekker biertje.

De deftige aap

De Deftige Aap is niet zomaar een restaurant. Zij brouwen hun eigen bier, wat gelijk op de tap komt.
En dat het bier van de Deftige Aap lekker is, is inmiddels wel bewezen. Eén dag voor de officiële opening ontving Mark van den Bogaard, eigenaar en brouwer van De Deftige Aap, een prijs voor één van zijn bieren. Zijn Kiele Kiele was namelijk uitgeroepen tot het lekkerste bier van Brabant.
Dat Mark kan brouwen, is een feit. Maar hoe zit het met het eten? Dat is natuurlijk andere koek. Hiervoor schakelde hij de hulp in van zijn compagnon en neef Anthony. Anthony stuurt de keukenbrigade aan. Met zijn ruime ervaring in gerenommeerde restaurants, moet ook dit goed komen. Met vijf vriendinnen togen wij op een zaterdagavond naar Helmond om te kijken of het echt zo goed is als ze zeggen.

Aapjes kijken

Het was maar goed dat we gereserveerd hadden. De hele zaak zat vol. Wij zaten aan een grote tafel met heerlijke stoelen. Ik kreeg een beetje het keukentafel-gevoel. Gezellig kletsen met elkaar én zicht op de open keuken. Het voelt een beetje als aapjes kijken, maar wat is het toch altijd heerlijk om een enthousiaste keukenbrigade aan het werk te zien. De gerechten worden met veel passie en
enthousiasme klaargemaakt. Of we die liefde voor het koken terug zouden proeven, moest nog blijken. Eerst maar eens een keuze maken uit het menu.
Nu heb ik nogal moeite met keuzes maken dus was ik blij dat er geen tig gerechten op de kaart staan.
Toch was de keuze moeilijk. Het zag er allemaal lekker uit. Er is voor ieder wat wils. Vlees, vis, vegetarisch en pasta. Mijn voorgerecht was de huis gerookte makreel. Het hoofdgerecht bestond uit spaghetti met kippendij gefrituurd in, hoe kan het ook anders, bierbeslag. Het was verrukkelijk. Dat
vond ik, maar ook mijn tafelgenoten genoten. De passie voor het koken proefden wij zeker terug.

In de aap gelogeerd zijn

Wij zijn met ons vriendinnenclubje vooral wijnliefhebbers. Gelukkig zijn er ook een paar vriendinnen die een goed glas bier kunnen waarderen. Want bij de Deftige Aap moeten we natuurlijk een lekker pilsje proeven. We gingen voor de “Limited edition”. We zijn dan geen grote bierkenners, maar naar onze mening moet deze niet gelimiteerd worden. Hij smaakt erg lekker. Maar ook wanneer je
geen bier lust, zul je niet in de aap gelogeerd zijn. Er worden ook een aantal deftige wijnen
geserveerd.

Van Snotaap tot brulaap

Ben je een bierliefhebber? Dan moet je hier echt eens gaan proeven. De bierkeuze is er groot. Natuurlijk! Je kunt er een “gewoon” pilsje bestellen, tripels, stoutbier en alles er tussenin. En wat heel leuk is, er zijn verschillende formaten glazen. Een klein formaat (0,15 cl) noemt men, geheel in stijl, en snotaap. Een gewoon formaat is een “deftige aap” en bestel je een brulaap, dan heb je het grootste glas.

Conclusie

Wat een gezellig restaurant is de Deftige Aap! En het ziet er ook nog eens prachtig uit. Het eten is heerlijk en het bier (en de wijn) erg lekker! Of wij teruggaan? Jazeker. Als wij in Helmond zijn, weet ik in ieder geval waar we moeten zijn voor een lunch, borrel of diner. En anders plannen we weer snel een vriendinnendate. Want onze gespreksstof is, in tegenstelling tot het limited edition biertje, ongelimiteerd.
Wil je weten hoe De Deftige Aap eigenlijk aan zijn naam komt? Lees hier het mooie verhaal.
Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.