Er is een nieuw restaurant geopend in Helmond. En wat voor één! Gastblogger Erika ging met een paar vriendinnen voorproeven.
Aap uit de mouw
Op maandag 9 september jl. kwam de aap letterlijk uit de mouw. Die dag opende restaurant de Deftige Aap haar deuren. Na maanden van voorbereidingen is het oudste pand van Helmond eindelijk open voor publiek. Op de Markt 14, in het centrum van Helmond, ben je van harte welkom voor een
lunch, diner of gewoon een lekker biertje.
De deftige aap
De Deftige Aap is niet zomaar een restaurant. Zij brouwen hun eigen bier, wat gelijk op de tap komt.
En dat het bier van de Deftige Aap lekker is, is inmiddels wel bewezen. Eén dag voor de officiële opening ontving Mark van den Bogaard, eigenaar en brouwer van De Deftige Aap, een prijs voor één van zijn bieren. Zijn Kiele Kiele was namelijk uitgeroepen tot het lekkerste bier van Brabant.
Dat Mark kan brouwen, is een feit. Maar hoe zit het met het eten? Dat is natuurlijk andere koek. Hiervoor schakelde hij de hulp in van zijn compagnon en neef Anthony. Anthony stuurt de keukenbrigade aan. Met zijn ruime ervaring in gerenommeerde restaurants, moet ook dit goed komen. Met vijf vriendinnen togen wij op een zaterdagavond naar Helmond om te kijken of het echt zo goed is als ze zeggen.
Aapjes kijken
Het was maar goed dat we gereserveerd hadden. De hele zaak zat vol. Wij zaten aan een grote tafel met heerlijke stoelen. Ik kreeg een beetje het keukentafel-gevoel. Gezellig kletsen met elkaar én zicht op de open keuken. Het voelt een beetje als aapjes kijken, maar wat is het toch altijd heerlijk om een enthousiaste keukenbrigade aan het werk te zien. De gerechten worden met veel passie en
enthousiasme klaargemaakt. Of we die liefde voor het koken terug zouden proeven, moest nog blijken. Eerst maar eens een keuze maken uit het menu.
Nu heb ik nogal moeite met keuzes maken dus was ik blij dat er geen tig gerechten op de kaart staan.
Toch was de keuze moeilijk. Het zag er allemaal lekker uit. Er is voor ieder wat wils. Vlees, vis, vegetarisch en pasta. Mijn voorgerecht was de huis gerookte makreel. Het hoofdgerecht bestond uit spaghetti met kippendij gefrituurd in, hoe kan het ook anders, bierbeslag. Het was verrukkelijk. Dat
vond ik, maar ook mijn tafelgenoten genoten. De passie voor het koken proefden wij zeker terug.
In de aap gelogeerd zijn
Wij zijn met ons vriendinnenclubje vooral wijnliefhebbers. Gelukkig zijn er ook een paar vriendinnen die een goed glas bier kunnen waarderen. Want bij de Deftige Aap moeten we natuurlijk een lekker pilsje proeven. We gingen voor de “Limited edition”. We zijn dan geen grote bierkenners, maar naar onze mening moet deze niet gelimiteerd worden. Hij smaakt erg lekker. Maar ook wanneer je
geen bier lust, zul je niet in de aap gelogeerd zijn. Er worden ook een aantal deftige wijnen
geserveerd.