Food

Heerlijke healthy havermoutwafels

Inmiddels heb ik ruim een jaar een wafelijzer in huis. Of ik hem vaak gebruikt heb? Nee, nog niet echt. Pannenkoeken of yoghurt verschijnen vaak als ontbijt op tafel en een smoothie doet het ook altijd goed. Een wafel is echter vaak net iets meer werk. Ik moet er namelijk het wafelijzer voor op het aanrecht zetten, haha. Is dat het enige? Ja dat is het enige. Een wafel of een pannenkoek zijn doorgaans namelijk ongeveer hetzelfde werk. Een wafel is zelfs vaak gemakkelijker doordat je hier niets hoeft om te draaien: het wafelijzer doet het werk voor je. Nu vind ik het wel prettig als mijn ontbijt een beetje gezond is. Een goed begin is immers het halve werk niet waar? De laatste tijd heb ik dit recept geregeld gemaakt: aanradertje hoor! Wil jij ook graag lekkere, gezonde wafels maken? Probeer dan het onderstaande recept eens uit!

Een goed begin is het halve werk

Zelf vind ik het altijd gemakkelijk om alle ingrediënten voor een recept, het liefst ook al helemaal afgewogen, klaar te zetten voor ik begin met bakken of koken. Voor het maken van deze gezonde wafels heb ik, voor het maken van 4 wafels, 125 gram havermout, 100 ml magere yoghurt, 50 ml halfvolle melk, 2 eieren (ik gebruik maat M), 2 eetlepels honing, 1,5 theelepel bakpoeder, een beetje kaneel en een snufje zout nodig. De honing laat ik nog even in de fles zitten, de overige ingrediënten weeg of meet ik af en zet ik in schaaltjes klaar.

Blend it

De havermout gaat niet heel in de wafels. De structuur van de wafels wordt hier namelijk niet zo prettig van. Ik vind het lekkerder eten als de havermout wat fijner is. Hier kan ik natuurlijk een pak havermeel voor kopen. Een pak havermout is echter veel goedkoper. Het enige wat ik er nu mee hoef te doen is het wat fijner malen. Ik kies ervoor om alles in de blender te doen. De messen van de blender snijden de havermout in no time fijn genoeg. Je kunt dit natuurlijk ook met een keukenmachine of een staafmixer doen. Het resultaat is wat telt in dit geval, haha.

Mix it

Als de havermout fijn genoeg is (havermeel nu dus) voeg ik de overige ingrediënten toe. Doordat alles al klaar staat is dit heel snel gebeurd. Het is nu een kwestie van alle bakjes in de mixerkom gieten. Hierna mix ik alles door elkaar. Oeps, vergeet ik bijna om het wafelijzer aan te zetten. Dat is niet zo handig natuurlijk. Deze heeft wel wat tijd nodig om op te warmen.

Als alle ingrediënten gemixt zijn vet ik het inmiddels goed hete wafelijzer in met een beetje olie. Dit doe ik door een stuk keukenpapier te drenken in de olie en het ijzer hiermee in te smeren. De wafels zullen dan niet aan het ijzer plakken waardoor ze er nog mooier uit komen te zien. Vervolgens verdeel ik het beslag over het wafelijzer. Na een paar minuutjes zijn de wafels al klaar! Ondertussen kan ik snel vast even de keuken opruimen: ideaal!

Als de wafels klaar zijn leg ik ze op een bord en serveer ik ze met een beetje Griekse yoghurt en een handje blauwe bessen. Klaar is je easypeasy healthy breakfast!

 

 

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.