Handige hapjes

Handige hapjes: Sinterklaasbrownie

Snoepen en het Sinterklaasfeest, deze twee zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. De pepernoten, taaitaai poppen, chocolademunten en alle varianten aan kruidnoten die je maar kunt bedenken: je maakt mij er heel blij mee! Mijn favoriete kruidnoten dit jaar zijn toch wel de Unicorn kruidnoten: naast de vrolijke kleurtjes smaken ze ook nog eens heerlijk! Chocoladekruidnoten liggen al wat langer in de schappen, en deze zijn dan ook een grote favoriet van me. Deze verwerk ik bovendien graag in heerlijke Sint baksels. Wat denk je van deze lekkere Sinterklaasbrownie? Echt een aanrader hoor, en heel gemakkelijk om te maken!

Easypeasy

De ingrediënten voor dit recept lijken haast op kleur uitgezocht te zijn dit keer, haha. Kleurt wel gezellig, al dat paars. Niets is echter minder waar: met deze producten kan ik gemakkelijk en snel een heerlijk Sinterklaashapje op tafel zetten. Want eerlijk is eerlijk, na het inpakken van alle cadeaus wil het uitgebreid bakken en koken er nog wel eens bij inschieten. De pakken mix van Home Made zijn dan ideaal om mee te werken: even wat water toevoegen, bakken en klaar!

Dit is dan ook de eerste stap: ik haal de mix uit de verpakking en giet deze in een mixkom. Vervolgens giet ik er 150 ml water bij. Ik mix het geheel even kort door. Vervolgens zet ik de mixer op middelhoge snelheid en mix ik het geheel nog een minuut door. Tenslotte voeg ik een paar handen chocolade kruidnoten toe aan het beslag. Gewoon net zoveel als ik lekker vind, en dat zijn er nooit genoeg…haha. Deze roer ik even door het beslag. Vervolgens vouw ik de bakvorm die in de verpakking zit even uit en giet ik hier het beslag met de kruidnoten in. Dit zet ik voor 40 minuten in de oven die ik op 160 graden heb voorverwarmd.

Als de kruidnotenbrownie uit de oven komt laat ik hem eerst helemaal afkoelen. Zodra hij voldoende is afgekoeld warm ik het chocoladeglazuur even op. Dit doe ik door het in een bak met heet water te leggen. De chocolade wordt dan lekker vloeibaar. Ik knip de verpakking open en giet het glazuur over de bovenkant van de brownie. Als het glazuur nog nat is leg ik er nog een paar chocolade kruidnoten en wat vrolijke strooisels bovenop. Is het geen plaatje om te zien? Bovendien is hij echt heel lekker. Kleine tip van flip: pak een heel klein stukje… de brownie is namelijk stiekem best wel machtig, haha.

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

4 weken ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

1 maand ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.