Handige hapjes

Handige hapjes: Frikandelbroodjes

Frikandellen of frikadellen..hoe je het schrijft maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Dat een frikandelletje speciaal op zijn tijd er bij mij wel in gaat is een feit. Een lekkere vette snack vind ik sowieso wel prima af en toe, haha. Hoe tof is het als je dit gewoon bij de borrel kunt snacken? En dan niet zo’n mini frikandel uit de frituur, maar een lekker broodje gevuld met frikandel…klinkt goed nietwaar? Laten deze nou ook nog eens heel gemakkelijk te maken zijn! In no time staan deze lekkere guilty pleasures op tafel. Ik durf te wedden dat ze er thuis allemaal van zullen smullen!

Met frikandellen zit je altijd gebakken

Om te beginnen zet ik even alle ingrediënten klaar. Dat vind ik toch een stuk gemakkelijker werken dan wanneer ik tijdens het koken of bakken nog van alles uit de kast moet gaan trekken…(en dan vaak tot de conclusie kom dat ik niet alles in huis heb, haha). Om de frikandelbroodjes te maken gebruik ik uiteraard frikandellen, haha. Wel bak ik ze even af van tevoren. In dit geval heb ik gewone frikandellen in de oven afgebakken waardoor ze niet zo bruin zien, daar zie je straks echter niets meer van! Als je ze liever in de pak bakt: helemaal prima! Als ze maar gaar zijn. Verder gebruik ik bladerdeeg, curry en wat ei om de broodjes mee af te smeren voor ze in de oven gaan. Voor een wat zoetere variant kun je de curry prima vervangen door wat ketchup, net wat je wil.

Inpakken maar!

De plakken bladerdeeg leg ik naast elkaar op het aanrecht, met het plastic velletje er nog onder. Met een pizzames (zo’n ronde, ideaal!) snijd ik ieder vel in twee stukken. Op een helft van ieder stuk spuit ik een beetje curry. Hier leg ik een klein stukje frikandel op. Vervolgens vouw ik de andere helft er overheen. De randjes druk ik even aan, zodat de pakketjes goed dicht zitten. Hierna maak ik met een mes een klein sneetje in de bovenkant van het broodje. Dit voorkomt dat de broodjes door het bakken een hele vreemde vorm krijgen.

Ten slotte klop ik een ei en smeer de bovenkant van de broodjes in met wat ei. De broodjes leg ik op een met bakpapier beklede bakplaat. De oven verwarm ik voor op 200 graden. De bakplaat schuif ik in het midden van de oven. Na 15-20 minuten haal ik de broodjes uit de oven. Dit kan echter per oven verschillen: kijk even of het bladerdeeg mooi bruin en glanzend is.

Deze snack doet het prima tijdens de vrijdagmiddagborrel. Eventueel kun je er met mayonaise, curry en uitjes een speciaalsausje bij maken zodat je jouw eigen frikandel speciaalsnack hebt! Als je de broodjes niet allemaal in één keer op krijgt (wat ik me haast niet kan voorstellen, haha) kun je ze later ook nog opwarmen. Verwarm de oven dan voor op 180 graden en zet de broodjes een minuutje of 10 terug in de oven. Eventueel kun je ze ook invriezen. Laat ze dan wel even ontdooien voor je ze afbakt.

Eet smakelijk!

 

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

Bezoek aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam: een ideaal herfstvakantie-uitje

De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More

1 maand ago

Heerlijke herfstkoekjes met Pumpkin Chai

Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More

2 maanden ago

Origineel gepersonaliseerd cadeau: ketting voor je geboortemaand

Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More

2 maanden ago

Fleurige rondvaart door Amsterdam met de Flowerboat

De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More

3 maanden ago

Met Boekenvoordeel op de Blogboot

Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More

6 maanden ago

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

8 maanden ago

This website uses cookies.