Handige hapjes

Handige hapjes: Chocolate Chip bananenbrood

Ok, helemaal healthy is het natuurlijk niet als er chocolade in het brood zit, de overige ingrediënten zijn echter zo gezond dat ik dit bananenbrood best tot de gezonde versies durf te scharen. Met maar 4 ingrediënten, die ik standaard bijna allemaal in huis heb, is dit bovendien een prima recept wat je even snel kunt maken.

Maar 4 ingrediënten

Zoals ik al zei heb je voor dit recept maar 4 ingrediënten nodig! Bananen heb ik altijd thuis: ze vullen heerlijk als gezond tussendoortje en zijn een ideale basis voor pannenkoekjes, wafels en muffins. Havermout is ook zo’n ingrediënt wat ik altijd in de kast heb staan, net zo multifunctioneel…haha. Pindakaas vind ik ook heerlijk in van alles en nog wat: als broodbeleg, maar ook als vulling van een muffin smaakt het heerlijk! De chocolate chips heb ik niet standaard in de voorraadkast staan. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik toch een paar zakjes heb ingeslagen nadat ik dit recept gemaakt heb: zo lekker gewoon!

Hoe gemakkelijk kan het zijn?

Als eerste verwarm ik de oven voor op 180 graden. Hierna begin ik met het fijnmalen van de havermout. Voor dit recept gebruik ik 200 gram havermout. Vervolgens voeg ik 5 bananen in stukken toe en hier zet ik de staafmixer nog even op. Je kunt het natuurlijk ook prima in de blender doen! Als laatste voeg ik 6 eetlepels pindakaas toe. Een beetje meer of minder, afhankelijk van wat je lekker vindt, kan ook gewoon. Met de pindakaas erbij mix ik het geheel nog een keer goed door. Vervolgens voeg ik 160 gram chocolate chips toe. Dit roer ik met een spatel nog even goed door.

Als het een smeuïg geheel is geworden waar de chocolate chips gelijkmatig door verdeeld zijn stort ik het mengsel in een ingevette cakevorm. Ik strooi er nog wat chocolate chips overheen en ik steek er nog een paar plakjes banaan in. Vervolgens schuif ik het geheel in de oven. Na 35 minuten controleer ik met een satéprikker of het deeg goed gaar is. Als dit het geval is haal ik de vorm uit de oven en laat ik hem afkoelen.

Hierna haal ik het brood uit de vorm en kan ik hem aansnijden. Smullen hoor! Ik vind het een heerlijke snack tussendoor, goed alternatief voor een koekje bij de koffie en een prima gelegenheid om extra chocolade te eten! Geniet ervan, haha.

 

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.