Op sommige dagen vind ik het moeilijk om aan mijn dagelijkse hoeveelheid groenten te komen.…
Asperges, het witte goud, ik houd ervan! Helaas is het aspergeseizoen al afgelopen en zijn de witte asperges voorlopig even niet meer vers te krijgen. De groene asperges daarentegen kun je het hele jaar door eten! Dit is dan ook iets wat ik graag doe, haha. Een hapje met asperges kan natuurlijk niet uitblijven. Dit hapje is gemakkelijk om te maken, redelijk gezond en superlekker. Echt een succes op je feestje! Bovendien zien ze er super feestelijk uit. Ben jij nieuwsgierig geworden naar hoe je deze aspergehapjes maakt? Lees dan snel verder.
Voor deze aspergehapjes gebruik ik de groene asperges. Om het lekker in kleur te houden, en omdat het gewoon lekker is, gebruik ik ook groene pesto. Een rol bladerdeeg uit het koelvak gebruik ik als basis. Ik vind dit echt een stuk gemakkelijker werken dan de losse plakken. Zo’n grote rol is al ontdooid, nou ja niet bevroren natuurlijk, waardoor je er direct mee aan de slag kunt. Daarnaast is het gemakkelijk om hiermee te werken als je veel hapjes wilt maken. Groene asperges hebben wel altijd een wat houterige onderkant. Dit is niet zo lekker. Ik begin dus met het breken van de asperges. Ik pak de asperge op twee punten vast: aan de onderkant en in het midden. Dan buig ik hem door tot hij breekt. Dit gebeurt op het punt waar het houterige gedeelte ophoudt. Geen snijwerk dus, gewoon een kwestie van breken.
Als alle asperges van hun houterige uiteinde ontdaan zijn rol ik het bladerdeeg uit. Met een pizzames snijd ik de plak bladerdeeg gemakkelijk en snel in reepjes van ongeveer een centimeter breed. Het hoeft niet allemaal precies even groot te zijn, werken met een liniaal is niet nodig…haha. Vervolgens open ik de pot groene pesto en besmeer ik de bladerdeegreepjes hiermee. Je kunt hiervoor de achterkant van een lepel gebruiken, een bakkwast volstaat echter ook prima. Bovendien kun je hier de kids ook mee laten helpen: wie vindt het nu niet leuk om te schilderen met eten?
Hierna wikkel ik de bladerdeegreepjes om de asperges heen. Ik doe dit door het bladerdeeg aan een punt tegen de asperge aan te zetten en vervolgens de asperge schuin rond te draaien tot het bladerdeeg er als een spiraal omheen zit. Dit herhaal ik voor alle asperges. Vervolgens smeer ik de asperges ook aan de buitenkant in met pesto. Ik leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze vervolgens in de oven. Deze heb ik op 200 graden voorverwarmd. Na 10 minuten draai ik de aspergespiralen even om. Hierna gaan ze nog 8-10 minuten terug in de oven tot het bladerdeeg lekker knapperig is en een mooi bruin kleurtje heeft. Even af laten koelen en smullen maar!
Je kunt de aspergespiralen ook iets eerder bereiden. Zorg er dan voor dat je ze voor je ze serveert nog even 5 minuten afbakt in een oven die je op 180 graden hebt voorverwarmd. Zo wordt het bladerdeeg weer een stuk knapperiger en dan smaakt het net iets beter!
Wil je dit recept graag bewaren voor later? Pin het dan, met onderstaande foto, op een van je borden op Pinterest!
De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More
Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More
Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More
De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More
Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More
Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More
This website uses cookies.