Food

Griekse gegrilde aubergineschotel

Het weer begint gelukkig inmiddels wat beter te worden. Perfect om de barbecue weer eens te gebruiken! Al moet ik eerlijk zeggen dat de barbecue bij ons bijna het hele jaar wel gebruikt wordt, haha. Wij doen niet aan barbecueweer! Een lekker en gezond recept wat je grotendeels op de barbecue kunt bereiden is deze vegetarische Griekse gegrilde aubergineschotel. Dus haal de kolen uit de schuur, steek die barbecue aan en ga lekker genieten van dit gezonde gerecht!

Afdrukken

Griekse gegrilde aubergineschotel

Heerlijk gezond gerecht met gegrilde aubergine van de barbecue.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Trefwoord aubergine, barbecue, gezond, grillen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Barbecue

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • 200 gram basmatirijst
  • 150 gram feta
  • 2 eetlepels creme fraîche
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 8 eetlepels gedroogde oregano
  • 12 eetlepels peterselie
  • 6 eetlepels rodewijnazijn
  • 200 ml olijfolie

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de groene kroontjes van de aubergines af.
  • Snijd de aubergine in plakken van 0,5 cm dikte.
  • Smeer de plakken in met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.
  • Meng de knoflook, citroensap en -rasp, oregano, peterselie, rodewijnazijn en olijfolie door elkaar tot een saus.
  • Grill de aubergines aan beide zijden even kort aan op de barbecue.
  • Schep de gegaarde aubergineplakken even door de saus.
  • Als de rijst gaar is meng je er de creme fraîche en tomatenpuree doorheen.
  • Schep de rijst op een bord.
  • Leg de plakken aubergine erop.
  • Strooi er nog een beetje oregano overheen.
  • Verkruimel de feta over het gerecht.
  • Eet smakelijk!

Mocht je nu geen barbecue hebben, of geen zin hebben om de barbecue aan te steken, dan kun je de aubergines ook in de grillpan of de koekenpan bereiden. Gebruik je liever de oven? Leg de plakken naast elkaar op een bakplaat en verwarm de aubergines 20 minuten op 180 graden.

Wil je deze Griekse gegrilde aubergineschotel zelf ook een keer maken? Bewaar het dan op een van je borden op Pinterest om het zeker niet te vergeten! Je kunt daar onderstaande foto voor gebruiken. Kijk ook eens naar een van mijn andere vegetarische tips!

Deel deze post via
Myrthe

Recent Posts

1 April grappen voor Pasen

Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More

1 maand ago

Makkelijk hapje voor Pasen

Ben je de paasbrunch aan het voorbereiden en heb je even geen idee wat je… Read More

1 maand ago

Makkelijk recept voor Pasen: paashaas cinnamon rolls

Nu de dagen weer langer worden, begin ik steeds meer zin te krijgen in Pasen.… Read More

2 maanden ago

Origineel recept met pannenkoeken: pannenkoekenspaghetti

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: dan is het weer Pannenkoekendag! De dag… Read More

2 maanden ago

Een culinaire reis over de wereld bij El Puente in Eindhoven

Het Stratumseind in Eindhoven staat natuurlijk vooral bekend om haar vele kroegen. In het weekend… Read More

2 maanden ago

Een origineel cadeau zelf knutselen

Iedere keer weer sta ik voor de uitdaging: wat geef ik mijn dierbaren cadeau? De… Read More

2 maanden ago

This website uses cookies.