Soms heb je zin om te snacken en vind je het niet zo'n goed idee…
Als er iets is waar ik echt superblij van word is het wel van foodpost. Heerlijk genieten van het lekkers wat de postbode komt brengen, ik houd ervan. Ik was dan ook helemaal blij toen de postbode aan de deur stond met een doos van Leev met daarin de nieuwe bakmixen van Uit Paulines Keuken. Is bijna niet te zien toch, hihi…
In het pakket zitten vier verschillende bakmixen. Het gaat om mixen voor carrotcake, bananabread, chocochip cake en appel-kaneelcake. Het zijn bakmixen waarbij gezonder genieten centraal staat. Dit houdt in dit geval in dat er gebruik is gemaakt van biologische ingrediënten zonder chemische toevoegingen en dat er zo’n 75% minder suiker in zit dan in andere bakmixen. Aan de mix voor bananabread is helemaal geen extra suiker toegevoegd. De banaan zorgt hier voor de zoete smaak. De suiker mis je echter niet. Bijkomend voordeeltje: minder suiker betekent in dit geval ook minder calorieën…dus meer eten! Of werkt dat zo dan niet ;-)? Alle cakes zijn lactosevrij en bevatten weinig verzadigde vetten… klinkt haast te mooi om waar te zijn toch? Zijn het dan nog wel lekkere cakes? Ik neem de proef op de som en test er twee.
Ik begin met het maken van de carrotcake. Dit recept is haast te gemakkelijk. Ik noem dit soort recepten mik en mix recepten: je mikt alles bij elkaar, mixt het door elkaar even bakken en je cake is klaar! Dit geldt dus ook voor deze cake. Naast de bakmix heb ik 4 eieren, 200 gram geraspte wortel en 75 ml zonnebloemolie nodig. Ik voeg er ook nog een handje rozijnen en wat pecannoten aan toe omdat ik dat heerlijk vind in een carrotcake. Ik mix de ingrediënten en giet het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm. Ik heb alleen silliconen bakvormen, daar komt zo’n vies smaakje vanaf als er geen bakpapier tussen zit…heb jij daar ook last van of zit het tussen mijn oren, haha.
De cakevorm gaat een uurtje de oven in. De kamer begin heerlijk te ruiken. De kruiden in de bakmix geven een heerlijke geur af. Als de carrotcake afgekoeld is proef ik een plakje: echt een heerlijke, kruidige cake. Ik snijd de hele cake in plakjes en vries deze per twee in: ideaal als snel ontbijtje!
In deze bakmix zit de meeste suiker. Maar hé…we hebben het dan ook over chocoladecake. Die mag best een beetje sinnerig zijn toch? Ik besluit om aan deze cake een twist te geven. Ik doe de bakmix in een kom en voeg hier 4 eieren, 180 ml zonnebloemolie, 75 ml melk (voor de lactosevrije variant gebruik je amandelmelk bijvoorbeeld) en 75 gram fijngehakte pure chocolade aan toe. Naast de ingrediënten die ik er volgens het pak bij moet doen voeg ik er nog een paar takjes fijngehakte munt aan toe voor ik het geheel door elkaar mix. Ik besluit om er geen cake van te maken, ik maak er chocochip muffins van. In iedere muffinvorm giet ik een beetje bakmix. Er is voldoende mix voor 20 muffins. In iedere muffin steek ik een aardbei. Dan gaan de muffins voor 20 minuten in een oven van 200 graden. Na het afkoelen proef ik er stiekem vast eentje: heerlijk! De munt en chocolade combineren perfect! Het aardbeitje in iedere muffin maakt het helemaal af. Ik ben om…deze gaan het einde van de week niet halen, haha.
De bakmixen van UitPaulinesKeuken en Leev zijn te koop bij Albert Heijn. Ik ben benieuwd naar jouw variaties!
De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More
Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More
Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More
De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More
Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More
Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More
This website uses cookies.