De vakantie is hier in het warme zuiden al begonnen, en ook de rest van…
Met de huidige energieprijzen is het wel prettig als je tijdens het koken wat energie kunt besparen. Of je nu op gas of elektrisch kookt, in beide gevallen is de prijs de laatste tijd flink gestegen. Gelukkig is er al jarenlang een prima alternatief voor slowcooking waarbij je veel energie bespaart. Je hebt misschien wel ooit van een hooikist gehoord: een kist, gevuld met hooi, waar je de pan in zet zodra deze warm is. Door de isolerende werking van het hooi blijft het eten langzaam doorgaren. De ultieme manier van slow cooking dus! Nu begrijp ik dat het niet erg praktisch is om een grote kist, gevuld met hooi, midden in de keuken te zetten. De Ecostoof is dan een erg goed alternatief! Met de Ecostoof kun je energie besparen met koken: een soort hippe hooikist!
De Ecostoof is een soort slaapzak voor je pan. Je verwarmt de pan voor op het fornuis, doet (of laat) het deksel op de pan en stopt hem lekker in. Maak de Ecostoof goed dicht, zodat de warmte in de pan blijft. Vervolgens hoef je hem alleen maar te laten staan. Door de isolerende werking van de Ecostoof blijft je eten doorgaren, en heb je in een paar uur tijd een heerlijke stoofschotel zonder dat je het fornuis aan hoeft te laten staan. Zo kun je dus flink wat energie besparen, en een heerlijke maaltijd koken. Een hele hippe vorm van slow cooking dus! Ik vind het ook ideaal op de drukke vrijdagmiddag. De dames sporten hier dan allebei, en zijn pas rond 19.00 uur thuis. We eten dan wat later, maar ik bereid de maaltijd wel vaak wat eerder. De pan, met bijvoorbeeld pastasaus, zet ik dan in de Ecostoof zodat hij warm blijft tot we aan tafel kunnen.
Doordat de Ecostoof de pan zo goed isoleert, hoef je hem maar even op het vuur te laten staan. Het is wel belangrijk dat je de pan van tevoren goed opwarmt. Vaak moet je het eten even doorkoken, waarna het een half uur tot soms wel 5 uur in de Ecostoof kan blijven staan. Deze energiebesparing is niet alleen goed voor de portemonnee, ook het milieu wordt een stuk minder belast dan wanneer je een stoofschotel lang op het vuur laat staan.
Inmiddels heb ik de Ecostoof al even in mijn bezit, en ik heb er al diverse recepten mee gemaakt. Van een stoofschotel tot een gehaktschotel voor in de wraps. Op de website van Ecostoof staan verschillende heerlijke recepten, die allemaal met behulp van de Ecostoof te bereiden zijn. Wat denk je bijvoorbeeld van een heerlijke Shakshuka? Ideaal voor zowel het ontbijt als de lunch, en ook als gezond diner kan het prima! Voor het ontbijt moet je overigens nog wel op tijd je bed uit, dus misschien is het een beter alternatief voor later op de dag…haha. Met een lekkere zomerse preisoep zit je ook altijd goed! En hoe fijn is het dat je de pan geen uren op het vuur hoeft te laten staan!?
Vind jij het ook fijn om energie te besparen met koken en wil je de Ecostoof graag in huis halen? Bestel dan een Ecostoof in jouw favoriete kleur met korting! Via de shop kun je jouw favoriet bestellen. Vul dan als kortingscode foodfrobelfun in, en je ontvangt €10,- korting op jouw bestelling. Dat is mooi meegenomen toch? Ideaal ook, voor op de camping!
Welk recept zou jij als eerste willen maken?
De herfstvakantie is het perfecte moment om met familie of vrienden eropuit te trekken en… Read More
Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, zoek ik graag naar… Read More
Onlangs heb ik de prachtige gepersonaliseerde ketting van KAYA sieraden ontvangen, speciaal voor de maand… Read More
De komende dagen blijft het nog even mooi weer...een ideaal moment om Amsterdam eens vanaf… Read More
Deze week mocht ik weer een keertje mee op de Blogboot! Een leuk initiatief om… Read More
Het gebeurt niet zo vaak dat Pasen op 1 april valt. Maar als dat gebeurt… Read More
This website uses cookies.